Не съм ощетила учениците. Те са се явили на националното

...
Не съм ощетила учениците. Те са се явили на националното
Коментари Харесай

Уволнената учителка от СМГ със скандални разкрития

Не съм ощетила учениците. Те са се явили на националното съревнование. Това сподели в утринния блок на bTV уволнената учителка от Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендарски " Петя Тодорова.

Не знам какъв е казусът. Когато стартира да се споделя нещо, би трябвало да се продължи до дъно, добави тя. Имаме разминаване с шефа по отношение на възгледа, по който да се развива СМГ – аз съм за това да има триумфи, като лъскавата страна, медалите, са просто разследване на положителната работа, уточни Тодорова. Вилма Доминикова, специалист в Регионалния инспекторат по обучение, сподели че Тодорова е работила в одобрен от министъра правилник и е изпълнила заповедта му.

При множеството инспекции, които бяха направени в СМГ през последните седмици, бяха открити голям брой нарушавания. Никъде в нарушаванията не става въпрос за дневници и отсъствия. Нарушенията са административни и финансови. Не са регистрирани сумите, които са събирани от възпитаници за надпревари, има и нарушавания при публични поръчки. За тези нарушавания сме сезирали съответните институции. Връчена е заповед за писмени пояснения на господин Стоянов.

Той би трябвало да отговори в тридневен период. След това обясненията му ще се прегледат от комисия и ще се вземе решение по какъв начин да се работи по-нататък, съобщи Доминикова. Тя е безапелационна, че не е оказван напън върху шефа на СМГ Антони Стоянов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР