Не съм оптимист. Поставят се кратки срокове от три месеца,

...
Не съм оптимист. Поставят се кратки срокове от три месеца,
Коментари Харесай

Експерти: Как за 3 месеца ще се приемат 20 закона? Невъзможно е

„ Не съм оптимист. Поставят се къси периоди от три месеца, в които би трябвало да се одобряват най-малко 20 закона, които не са леки. Заглавията на законите са утвърдени, но какво написа вътре? Втората политическа мощ изрично декларира, че няма да поддържа и взе участие в държавно управление с първата политическа мощ. А без Корнелия Нинова също не може да се образува държавно управление. Част от политиците изобщо не знаят какво е страна, а желаят да ръководят. Крайно време е към този момент политиците да оставят егото си у дома и да помислят за народа “. Това съобщи в " Тази заран " икономистът и някогашен народен представител Мика Зайкова.

Тя направи апел за приемането на бюджета и за внимание към Плана за възобновяване.

„ Вотът на жителите изобщо не значи, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би трябвало да са дружно “, уточни той

" Как в границите на три месеца ще се направи правосъдна промяна? Ако някой мисли, че това е да се смени Гешев с Пешев - това е небивалица. Спомняте ли си, че Наказателният кодекс е изработен 1964 година? ", запита тя.

„ Споделям, че признатата стратегия на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е прекомерно амбициозна, а срокът от три месеца е прекомерно ориентировъчен и не е ясно по какъв начин ще се реализира, в случай че няма постоянно държавно управление. Не имам вяра, че президентът Радев този път ще е податлив да протака и да одобряват тези най-малко 12 закона, съгласно Пеканов – свързани с Плана за възобновяване и резистентност, и някои други, които са значими, най-много бюджетът. За бюджета също има разминаване – ГЕРБ не желае приемането на подобен без парламент, а ПП-ДБ считат, че би могло да се случи “, разяснява доцент Борислав Великов, някогашен ръководител на Народното събрание.

" Бойко Борисов с неговата маса и гравитация е като огромна черна дупка, в която се всмукват други по-малки политически сили и не е ясно дали има дребна бяла дупка, през която да излязат по-късно. В доста случаи няма. ПП-ДБ би трябвало доста да внимават ", сподели още той.

„ Юридическата ми същина се бунтува против сходна договорка, препоръчана от едната от огромните партии към другата. Скептик съм във връзка с потребния за страната резултат при една такава договореност “, уточни Явор Нотев, юрист и някогашен зам.-председател на Народно събрание.

Той също уточни, че софтуерното време за приемането на листата от закони е невероятно, тъй като доста добре знаем какво време отделяме за един закон.

„ Тези, които ни оферират сходна форма, го знаят и не могат да не си дават сметка за непостижимата задача “, означи още Нотев и запита какво ще се случва с ръководителя съгласно модела за ротационния принцип.

" Те се готвят да договорят нещо, което няма по какъв начин да бъде изписано ", уточни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР