Не съм оптимист, че детето е живо, каза по БНТ

...
Не съм оптимист, че детето е живо, каза по БНТ
Коментари Харесай

Криминалист: Малкият Сашко от Перник е отвлечен, но не съм оптимист, че е жив

Не съм оптимист, че детето е живо, сподели по Българска национална телевизия криминалистът Иван Савов.

Точно една седмица след изгубването на 12-годишния Александър от Перник вярата за неговото разкриване не угасва. Савов сподели, че е 100 % сигурен, че дребният Сашко е похитен. Не е оптимист, че детето ще бъде открито.

Според него издирването на изчезналия Сашко не е осъществено по верния метод. На бащата е трябвало да бъде направена психиатрична експертиза преди полиграфското проучване.

Разследването беше в неверна посока, няма нито едно изказване от бащата, което да е потвърдено, сподели още Иван Савов. Той изрече съмнение, че бащата има някакви нерегламентирани контакти и детето е било отвлечено.

Акцията потвърдила, че има недостиг на професионално готови хора. Като неточност криминалистът регистрира многото доброволци, присъединили се в издирването на Сашко. Трябваше да има чиновници, които да ги водят, силата не беше впрегната по верния метод, заключи криминалистът.

Мина прекомерно доста време на търсене в регион, в който явно няма да го намерят. За страдание не бяха свършени някои неща, които трябваше да бъдат свършени още в самото начало и които може би щяха да дадат някаква правдива диря за това по какъв начин и по кое време се е случило “, сподели Савов.

По думите му има данни, че бащата на Сашко има душевен проблеми и преди полиграфското проучване наложително се прави психиатрично освидетелстване на индивида. Тези данни са от хора от неговото обграждане.
„ Човек с избран тип психическо разтройство не може да бъде подложен на полиграфско проучване, тъй като то ще бъде неопределено “, добави Иван Савов.
Той изрази убеденост, че проверяващите са поели по вярната диря. Трябвало е още предходната седмица с бащата да се работи интензивно, а те са го оставили да заблуждава над 2000 души.

В следствията има един принцип – единственото меродавно нещо, което може обори или удостовери дадена версия, са събитията, доказателствата и безусловно потвърдените изказвания, изясни още криминалистът.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР