Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание

...
Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание
Коментари Харесай

Марешки за присъдата си: Някой се опитва чрез мен да заблуди Брюксел

Не съм направил никакво закононарушение и по тази причина нямам никакво съмнение и терзание. В какво ме упрекват де факто - в това, че съм съдействал да се унищожи една противозаконна сграда – т.е. желал съм да се съблюдава законът!. Това съобщи в позиция до медиите ръководителят на „ Воля “ Веселин Марешки във връзка присъдата от 4 години затвор при общ режим за изнудване посредством опасност, постановена от Апелативния съд във Варна.
Още по тематиката
Делото, формирано преди 5 години, влезе в съда едвам през 2018 година поради отводи на два правосъдни състава.

„ Бях замесен в цялата история, тъй като желаех да оказа помощ на човек, който беше смачкан от хора с пари, с връзки, с бездействието на прокуратурата. Тя имаше изключителна упоритост да бъда наказан, като в този си блян не се посвени да набеди арбитър, че желал да вземе рушвет по делото, само че когато съдията беше оневинен, на прокурора нищо не му се случи. Това приказва доста за метода на работа. Нелепо е да се твърди, че съм желал да получа от някого 10 хиляди лв. и то посредством закани или противозаконни дейности. Обемът на бизнеса ми - и аптеките, и бензиностанциите, демонстрира, че такова изказване е повече от несериозно! “, написа още Марешки.

Според него моментът на присъдата е селекциониран съзнателно: „ За да може в европейския отчет на 23–ти септември да се уточни, че България доста сполучливо към този момент осъжда така наречен олигарси или хора с бизнес , които прокуратурата афишира за такива. Явно съм им доста комфортен сега - от една страна едни ме афишират за непосредствен до властта, тъй като съм бил подкрепил по някакъв метод самодейност на ГЕРБ. Но от друга страна- ВОЛЯ постоянно е била съпротива и по никакъв метод не взе участие в ръководството, т.е. ние не сме тяхното „ галено ” дете - други са тези, които от години се натискат за тази роля. Явно някой желае да послужим за жертвоприношение и на наш тил да се показват някакви „ триумфи ”.

Лидерът на ВОЛЯ ще апелира присъдата пред Върховния касационен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР