Русия сама ще определя съдбата си, заяви руският президент Владимир

...
Русия сама ще определя съдбата си, заяви руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин: Ние сме велик народ

Русия сама ще дефинира ориста си, съобщи съветският президент Владимир Путин на церемонията по встъпване в служба, която се организира в Кремъл. Церемонията бе излъчена онлайн от съветската осведомителна организация ТАСС, цитира Българска телеграфна агенция.

Той благодари на бойците, които се бият в Украйна, благодари за поддръжката на изборите и се обърна към всички жители. Путин съобщи, че съветският народ е " обединен и популярен " и той е убеден в съветската победа.

" Убеден съм, че ще преминем през този сложен, етапен интервал с достолепие, ще станем още по-силни и безусловно ще осъществяваме дълготрайни проекти и огромни планове, ориентирани към реализиране на задачите за развиване, " съобщи съветският президент.

Той подчертава върху поддръжката за вековните фамилни полезности и обичаи.

Руският президент съобщи, че страната му е подготвена за подсилване на положителните връзки с всички страни, които виждат Русия като благонадежден и почтен сътрудник.

Путин съобщи, че Русия не се отхвърля от разговор със западните страни. Той съобщи, че Западът би трябвало да реши дали да продължи да се пробва да сдържа развиването на Русия, " да продължи политиката на експанзия, " или да търси път към съдействие и мир.

Според него Москва е подготвена на диалог, в това число по въпросите на сигурността и стратегическата непоклатимост. Путин съобщи, че това не би трябвало да става " от позицията на силата, без никакво надменност, самоувереност и персонална изключителност, а единствено при равни условия, зачитайки ползите на другия. "

Той акцентира значимостта на сътрудниците в евразийската интеграция и други центрове за суверенно развиване, като разгласи, че Русия ще продължи да работи за образуването на многополюсен международен ред и неделима система за сигурност.

Това е петият мандат на Путин като държавен глава. Първите му два мандата продължиха четири години. След импортираните ремонти в съветската конституция мандатът на президента беше продължен на 6 години. Путин изкара първия си шестгодишен мандат през 2012 година, а втория през 2018 година След измененията в Основния закон през 2020 година той съумя да се кандидатира на изборите през 2024 година, които завоюва с рекордните 87,28% от гласовете.

Настоящият мандат на Путин изтича на 7 май 2030 година

Вашингтон, Лондон и Европейският съюз бойкотираха инаугурацията, макар че се очакваше някои страни от Европейски Съюз да изпратят представители в Москва макар молбата на Украйна да не го вършат. По-специално беше обявено, че френският дипломат Пиер Леви ще участва на церемонията.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел сподели пред кореспонденти във вторник, че е бил срещу наличието на европейци на встъпването в служба на Путин.

" За мен позицията беше ясна: ще бъде доста мъчно за украинците и доста хора по света да схванат това, защото ние считаме Путин, който е упрекнат от Международния углавен съд, за виновен за войната в Украйна ", сподели Борел. " Оспорваме тези избори, тъй като те не бяха нито свободни, нито почтени. И в това време наличието на инаугурацията би било очевидно несъгласие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР