Не са водени с мен до момента разговори да бъда

...
Не са водени с мен до момента разговори да бъда
Коментари Харесай

Минчев: Не са водени разговори да бъда премиер

Не са водени с мен досега диалози да бъда министър председател. Това съобщи някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев пред.

„ На този стадий това е нечиста сделка, тъй като ние даже не знаем на кого ще бъде връчен третият мандат. Може да се окаже, че въобще няма смисъл да се водят такива диалози. В последна сметка даже да се стигне до нещо такова, това зависи и от „ Продължаваме Промяната”. Това е групово решение. С Политическа партия не сме водили подобен разговор”, сподели той.

Запитан дали остават същите разграничителните им линии с другите партии, той отговори: „ Нашите разграничителни линии постоянно са били ясни – битката с корупцията, насочването на обществения запас не към чекмеджета и джобове, а в полза на обществото, правосъдна промяна. Не можем да отстъпим от това”.

„ Разговаряме с всички народни представители, които взимат независими решения. Не можем да беседваме с някого, който просто от диванчето дава еднолични решения”, добави Минчев.

Според него ще е мъчно в границите на този парламент да се образува ново болшинство. „ Затова и анализаторите правят оценка с много ниски проценти възможен успех”, разяснява той.

Относно връчването на третия мандат и опцията той да бъде изпълнен, Никола Минчев счита, че „ постоянно е по-добре да се вършат опити, без значение дали има късмет за успех”.

Той разяснява и предложенията за връщането на хартиените бюлетини. „ Изцяло машинният избор беше крачка напред и връщането им по-скоро ще бъде стъпка обратно за демокрацията”, уточни някогашният ръководител на Народното събрание.

На въпрос дали от „ Продължаваме Промяната” обмислят дали при възможни избори биха се явили дружно с „ Демократична България”, Минчев отговори: „ Това е въпрос, който ще бъде подложен за разглеждане, когато стане ясно, че вървим към избори, т.е. когато имаме несбъднат трети мандат. Не съм формирал персонално мнение”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР