Не са открити нарушения в УМБАЛСМ „Пирогов“ при проверката за

...
Не са открити нарушения в УМБАЛСМ „Пирогов“ при проверката за
Коментари Харесай

Проверка не откри нарушения в Пирогов след случай на отказана помощ

Не са открити нарушавания в УМБАЛСМ „ Пирогов “ при инспекцията за отказана здравна помощ на потърпевш наоколо до лечебното заведение.

Няма нарушавания от страна на „ Пирогов “ демонстрират инспекциите на „ Медицински одит “ и на Столичната здравна ревизия, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Във връзка с констатациите от инспекциите за потърпевш при ПТП мъж наоколо до „ Пирогов “ и направения отвод за оказване на здравна помощ от работещите в кабинет 105 на болничното заведение от Министерство на здравеопазването осведомят,че Изпълнителна организация „ Медицински одит “ (ИАМО) установи, че според член 9 от Наредба №25 за оказване на незабавна здравна помощ: „ центровете за незабавна здравна помощ провеждат и обезпечават: т.5 „ оказването на незабавна здравна помощ при бедствия, повреди и произшествия, осъществявайки взаимоотношение с органите на полицията, пожарната и гражданската отбрана “.

Проверката на Столичната здравна ревизия (СРЗИ) сподели, че според Правилника за устройството, активността и вътрешния ред на лечебното заведение, медицинските експерти оказват помощ само на територията на болничното заведение и повтаря заключението на Медицински одит, че „ съгласно настоящата нормативна уредба ЦСМП оказват незабавна здравна помощ на мястото на случая и по време на превоз до болнична конструкция “. В случая екипите на ЦСМП са се отзовали на подадения сигнал за 5 минути – сигналът е получен на тел. 112 в 15.50 ч., а екипът на незабавна помощ е дошъл на мястото на случая в 15.55 ч. Пациентът незабавно е откаран в УМБАЛСМ, където е прегледан, диагностициран с черепно-мозъчна контузия и е приет в болница в реанимационното поделение на Клиниката по неврохирургия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР