Не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали,

...
Не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали,
Коментари Харесай

КФН: Ралица Агайн никога не ни е информирала за рискове с Олимпик

Не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, представляващи разбор и предизвестия за вероятните опасности, свързани със обстановката към ЗК "Олимпик " - Кипър. Това оповестиха от пресцентъра на Комисията за финансов контрол в отговор на изказване пред медиите от през днешния ден на Ралица Агайн-Гури.

Парламентът предварително приключи през вчерашния ден мандата на Ралица Агайн-Гури - заместник-председател на КФН, управляващ ръководството "Застрахователен контрол ".

КФН отбелязва, че в никакъв случай не е била осведомена от Агайн-Гури за възможни опасности по отношение на банкрута на ЗК "Олимпик " - Кипър. От комисията допълват, че не е бил възложен разбор и оценка за вероятните неподходящи последици от банкрута на кипърската компания. И допълват, че вид с фактология по отношение на ЗК "Олимпик " - Кипър е бил качен в деловодната система на КФН едвам в петък, 17 август.

От КФН декларират, че до този миг изобщо не разполагат с отчета, който Ралица Агайн-Гури е показала в Народното събрание. И допълват, че огромна част от изнесените пред народните представители обстоятелства бяха безусловно нови и непознати до този миг и за нас, разясняват от комисията.

Съгласно поправките в Закона за КФН, които са в действие от началото на годината, заместник-председателите на комисията имат цялостна самостоятелност в ресорите, за които носят отговорност, а решенията се взимат групово, като ръководителят е "пръв сред равни ".

"Недоумяваме за каква липса на информационна тактика и грижа за потребителите приказва госпожа Агайн, откакто в разгара на рецесията от 1 до 15 август 2018 година тя беше в заплатен годишен отпуск и на практика много надалеч от ситуацията, в която работеше КФН ", декларират от комисията.

От там допълват още, че на ръководство Застрахователен контрол е предоставено да извърши подробен разбор на рисковете в бранша, за който дава отговор.

КФН твърди засегнатите клиенти на ЗК "Олимпик ", че ще постави всички старания в границите на предоставените й от закона пълномощия да отбрани техните ползи и да ги осведоми навреме по отношение на правата им и процедурите за отбрана на тези права.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР