Не просто така чесънът се смята за едно от най-чудодейните

...
Не просто така чесънът се смята за едно от най-чудодейните
Коментари Харесай

Как да си направим спрей от чесън и за какво помага

Не просто по този начин чесънът се счита за едно от най-чудодейните естествени медикаменти, което оказва помощ да се справите с редица проблеми, като да вземем за пример косопада, настинките, покачва имунитета, само че също по този начин даже може да се употребява и в градината против вредителите.

Още в предишното нашите предшественици са знаели за множеството изгоди на чесъна, като да вземем за пример той даже е ефикасно средство при за укрепването на сърдечната система.

Как да си създадем спрей от чесън?

Приложението на чесъна е доста необятно с профилактична цел, започвайки от кулинарията и стигайки до лекуването на другите болести, както и при профилактиката им. Не просто по този начин още от древността той се считал за знак на дълголетието, защото е същинска здравословна бомба заради множеството си потребни субстанции и микроелементи в състава.

Необходими съставки:

- 1 междинен лимон;

- 4-5 скилидки чесън;

- 100 мл чиста вода.

Нарежете лимона дружно с кожата на доста дребно, а по-късно прибавете настърганите скилидки чесън към него във водата. Приберете го в студено и мрачно място за 24 часа, а по-късно можете да го употребявате като средство за отбрана от настинките. Важно е обаче да го съхранявате в хладилника, а не на слънце да вземем за пример.

Спрей от чесън против вредителите в градината

Рецепта № 1

- 1 глава чесън;

- 4 чаши (800 милилитра) вода;

- 2 супени лъжици (30 ml) течен сапун.

Рецепта № 2

- 4 чаши (800 милилитра) вода;

- 1 глава обелен чесън;

- 1 дребна глава обелен лук;

- 1 ч.л. (2 грама) чили на прах;

- 1 с.л.(15 ml) течен сапун за съдове.

И двата спрея са доста ефикасни при вредителите в градината, като можете самоуверено да ги употребявате, тъй като са освен икономични, само че и изцяло безвредни за вас.

Ползи на спрея от чесън

 Как да си създадем спрей от чесън и защо оказва помощ Снимка: HBILICE/ pixabay.com

Чесновият спрей е доста потребен за организма ни, както той може да се ползва за:

1. Еднократно при посещаването тук-там, където може да има доста заболели от разнообразни респираторни болести, като да вземем за пример лекарските кабинети, употребявайки го като рисково средство за защита;

2. Ежедневно в сезона на настинките и острите респираторни вирусни заболявания;

3. Срещу косопад, в случай че имате подобен проблем;

4. За повишение на имунитета;

5. Можете да го употребявате и за овкусяването на вашите ястия като спаначена чорба, чорба от тиквички или обичания таратор;

6. Срещу вредителите в градината ви, като чесновият спрей е най-ефективен при листни въшки, скакалци, някои типове гъсеници, мравките, гъбичните комари; молците, бялата муха, термитите и редица други инсекти.

Ако ще го употребявате като имуностимулатор или защитно средство в сезона на настинките, тогава е значимо да нямате самостоятелно нетърпимост към чесъна, тъй като в този случай този ингредиент е неразрешен за вас. Също по този начин е значимо да нямате податливост към кървене от носа, тъй като в този случай още веднъж не се предлага да употребявате спрея.

Както и сами виждате, приложението на домашния спрей от чесън е много необятно, като по този начин той оказва помощ при редица проблеми. Това не е по никакъв начин необичайно, имайки поради извънредно богатия състав на чесъна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР