Не просто ремонт на път, г-н министър – става въпрос

...
Не просто ремонт на път, г-н министър – става въпрос
Коментари Харесай

Иван Ченчев към регионалния министър: Хляб и линейка не могат да достигнат до село Ямна – призовавам ви заедно да отидем там

Не просто ремонт на път, господин министър – става въпрос за това самун и кола за спешна помощ да могат да доближават до хората. А пътят до село Ямна е безусловно непристъпен “.

Това съобщи националният представител от Софийска област и заместник-председател на парламентарната група на Българска социалистическа партия Иван Ченчев във въпроса си към вицепремиера и районен министър Гроздан Караджов за пътя Ямна-Етрополе по време на парламентарния надзор през днешния ден.

„ Това е едно красиво село над Етрополе, което от години назовават „ дребната Швейцария “. В същото време пътят до там – правата Етрополе-Черни Вит, която е част от републиканския път 3701, е в сериозно положение. Имало е голям брой инспекции през годините. Последната, отпреди близо половин година, е открила, че пътят до село Ямна е непристъпен. Паралелно с това по трасето има и свлачища “, уточни Иван Ченчев.

По думите му там живеят прелестни хора. Нещо повече – пандемията е ускорила наклонността хора от разнообразни общини да желаят да си купуват парцели в този хубав регион на България, само че сериозната спънка оставала положението на пътя.

„ Призовавам ви, господин министър, да отидем дружно там – в случай че успеем да стигнем, с цел да видите положението на пътя “, обърна се към министър Караджов националният представител.

„ Осъзнавам значимостта на този път. Той е в това положение, тъй като не е ремонтиран от 1984 година Но с цел да пристъпим към ремонтни действия, би трябвало да има планиране. А план няма “, съобщи в отговора си районният министър. Той се съгласи с нуждата от планиране, само че не се ангажира с съответен период, до момента в който не се утвърди дефинитивно проекта за работа на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Иван Ченчев прикани министъра да разпореди планиране, той се ангажира с това, с цел да стартира ремонт по-бързо.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР