Не пропускайте възможността да опитате тази уникална комбинация от вкусове!

...
Не пропускайте възможността да опитате тази уникална комбинация от вкусове!
Коментари Харесай

Веган къри с леща и кокосово мляко

Не пропускайте опцията да опитате тази неповторима композиция от усети! Подарете си удоволствието да се потопите в света на веганската гурме храна с нашето веган къри с леща и кокосово мляко.

Необходими Продукти

● леща - 1 ч.ч.
● ориз басмати - 1 ч.ч.
● кокосово мляко - 1 ч.ч.
● кокосово масло - 2 с.л.
● кориандър - 1 с.л.
● кимион - 1 с.л.
● джинджифил - 1 с.л.
● куркума - 1 с.л.
● лук - 1 гл.
● чесън - 1 гл.
● доматено пюре - 200 г
● магданоз - 1/2 вр.

Начин на подготвяне

Лещата измиваме хубаво в няколко води и слагаме в съд със студена вода за едно денонощие. Почистваме чесъна и лука и ги нареждаме на ситно, след което ги прибавяме в бездънен тиган, дружно с кокосовото масло слагаме кориандър и кимион, като ги запържите за към 2-3 минути.

Докато се запържват семената, почистете чесъна и лука и ги нарежете на ситно, след което ги прибавете към семената. Запържете още 4-5 минути и прибавете към тях джинджифила и куркумата и разбъркайте.

Добавете и лещата, както и 3 чаени чаши вода и оставете ястието на котлона да ври на слаб огън. Добавете доматеното пюре към лещата.

Междувременно сварете ориза, съгласно инструкциите на опаковката. След като лещата се свари и водата изври след към 40-45 минути, прибавете към нея кокосовото мляко, кокосовото масло и 1 чаена лъжица сол.

Разбъркайте добре и варете на слаб огън като разбърквате добре до втвърдяване на ястието. Накрая поръсете с магданоз.

Сервирайте готовото къри с леща и кокосово мляко, като в дълбока паница сложите от ориза, а върху него добавите от домашното къри.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР