Не приемам за честно заради нечие бездействие и необясними действия,

...
Не приемам за честно заради нечие бездействие и необясними действия,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Главният архитект не е издавал разрешение за строеж на мястото на бившето хърватско посолство

Не одобрявам за почтено поради нечие безучастие и необясними дейности, да изгубим още една знакова постройка в сърцето на столицата. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във връзка протичащото се със постройката на бившето хърватско посолство на ул. „ Велико Търново “ №32. Той посочи, че основният проектант на София Здравко Здравков не е издавал позволение за градеж на нейно място.

Веднага откакто е разбрал за протичащото се със постройката на бившето хърватско посолство той е изискал всички документи, свързани с историята на парцела, от районния кмет на „ Оборище “ Николай Александров от „ Демократична България “. " Именно районната администрация, ръководена от кмета на регион „ Оборище “, е съгласувала проект за сигурност и здраве и проект за ръководство на строителните боклуци – те са изискуемите документи за събарянето ", безапелационен е Георгиев.
СОС резервира пазара пред РУМ " Черни връх "
Пазарът пред РУМ " Черни връх " се резервира и ще бъде стопанисван от " Пазари Запад ", взеха решение общинските съветници на днешното си съвещание....
Прочети повече
" Преди по-малко от месец представихме разработка за Актуализация на недвижимите културни полезности на част от територията на Столична община, готова от екипа на основния проектант, която е изпратена в Националния институт за недвижимо културно завещание и чакаме издаване на заповед за приемането ѝ от министъра от културата. Целта ни е да бъде върнат или възложен статут на здания като недвижими културни полезности, с цел да бъдат предпазени от сходни дейности. Убеден съм, че всички би трябвало да работим дружно, с цел да съхраним красивия, европейски образ на столицата ни ", безапелационен е Георги Георгиев.

Повод за реакцията му стана разрушаването на постройката на бившето хърватско посолство в София, на което поданици на столицата реагираха остро. Планирано е на мястото й да се появи 7-етажна сграда с търговски обекти.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР