Не подозирах за размера на влиянието на Мартин Божанов. Имал

...
Не подозирах за размера на влиянието на Мартин Божанов. Имал
Коментари Харесай

Прокурор Зартова: Мартин Божанов е имал много контакти с прокурори и съдии на всички нива, държал ги е с пари и компромати

Не подозирах за размера на въздействието на Мартин Божанов. Имал е доста контакти с прокурори и съдии на всички равнища. Това сподели пред bTV Невена Зартова, областен прокурор на София в оставка. Влиянието върху магистратите било с пари и с компромати.

Зартова изясни, че в Софийската районна прокуратура е имало заведени каузи против Мартин Божанов-Нотариуса, които след това за били прекъснати.

„ Тези каузи са 17 на брой, по-голямата част от тях са завършили доста от дълго време – в интервала от 1998 година – 2003-2005 година до 2017 година Приключили са с отвод и преустановяване в полза на Божанов. Има две относително по-нови каузи – от 2020 година и 2021 година И двете преписки са прекъснати, като претекстът за това е изтекла безспорна отминалост за наказателно гонене. Това значи, че от момента на подаване на жалбите досега на осъществяване на действието е изминал забележителен интервал от време. Няма непотребни забавяния, няма някакви подозрения – аз най-малко не открих. Тези прокурорски преписки в никакъв случай не са били разпределяни на прокурори от профилирания отдел – както беше оповестено “, уточни Невена Зартова.

По думите ѝ тя едвам в този момент се е срещнала със наличието на преписките – по-рано не ги е чела. Срещала се е с Нотариуса в качеството му на жалбоподател, който е желаел да му бъдат снети пояснения. „ Разказа за грандиозна незаконна скица, ориентирана против него и негови близки “, добави Зартова.

Невена Зартова сподели, че познанството й с Мартин Божанов датира от 2005 година Той самият се свързал с нея публично.

„ Основният претекст да подам оставка е напрежението, което се натрупа в Софийската районна прокуратура от предишното лято до момента. То се показва в съществуването на безкрайни инспекции – сложни за цялостната активност, които натоварват както работата на сътрудниците, по този начин и на администрацията. Предпочитам да се отдръпва, с цел да може сътрудниците да работят в по-спокойна среда “, уточни Зартова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР