Не по-малко от 80% загуби за летния сезон през тази

...
Не по-малко от 80% загуби за летния сезон през тази
Коментари Харесай

Загубите за туризма през летния сезон ще са не по-малко от 80%

Не по-малко от 80% загуби за летния сезон през тази година ще означи българският туризъм спрямо предходните две години. Това разгласи изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова пред БНР.

Тя изясни, че този % загуби значи 80% по-малко туристи, защото потенциалът на българската туристическа инфраструктури е за близо 10 млн. туристи годишно в дейния сезон.

„ Не би могло да бъде допустимо българският туризъм да продължи да генерира 12% от Брутният вътрешен продукт на страната, да внася във фиска на страната над 7 милиарда евро годишно, в случай че не запълни цялостния потенциал и не получи цялостна поддръжка от страната. Този фактор към този момент е незаобиколим “, бе безапелационна Карастоянова.

Бордът ще работи за позиционирането на бранша в националния проект и опцията в идващите седем години туризмът, а и директно от средствата анти-COVID за справяне с рецесията, да вземе дял от най-малко 10%.

„ Считаме, че той ще има мултиплициращ резултат за стопанската система и в обществен проект “, сподели още Карастоянова.

Тя заключи, че сред 300 000 – 400 000 българи пътуват за няколкото почивни дни към 22 септември. Приблизително 90 000 до 100 000 са избрали да почиват в Гърция, а почти 300 000 българи пътуват навътре в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР