Не отговаря на истината твърдението, че договорът за доставка на

...
Не отговаря на истината твърдението, че договорът за доставка на
Коментари Харесай

Гвоздейков: Договорът за медицинските хеликоптери не включва обучение на пилоти и екипи

" Не дава отговор на истината изказванието, че договорът за доставка на медицински хеликоптери включва образование на водачи и медицински екипи ", сподели министърът в ефира на, цитират го от пресцентъра на министерството. Поводът са изказвания на предшественика му от служебното държавно управление Христо Алексиев, че договорът включва образование на водачи и на медицински екипи в действителни условия.

Гвоздейков добави, че цялата документи по публичната поръчка е обществена и елементарно налична, и всеки човек може да ревизира достоверността на тези изказвания.

" Това е поръчка за услуга, която включва доставката на два медицински хеликоптера с екипажите, които да ги пилотират и техническия състав, който да ги поддържа. С това се изчерпват всички действия на изпълнителя ", изясни министърът. Той акцентира, че според изискванията на извършената процедура, е ангажимент на страната да обезпечи медицинския състав и да го приготви, да обезпечи оперативните бази и хангарите, където да домуват двата хеликоптера.

Министър Гвоздейков разяснява и ценовата оферта на определения реализатор, акцентирайки, че офертата е за 18 млн. лв. и на никое място в нея не излиза наяве какъв брой е заплащането за летателен час.

" От документите излиза наяве, че има два разновидността за заплащане по контракта - с предплатено заплащане и без, като това е по избор на изпълнителя ", уточни транспортният министър. Съгласно изискванията страната би трябвало да заплаща по един милион лв. на компанията всеки месец, без значение дали са изпълнявани полети или не, добави той.

Не е изчистен и въпросът с оперативните бази, където би трябвало да домуват летателните средства, сподели още министър Гвоздейков. " Едната база е записано, че ще бъде Летище София, което е гражданско летище, а другата е в Долна Митрополия, където няма лицензирана летателна площадка ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР