Не оставихме България нито един ден без газ, заяви бившият

...
Не оставихме България нито един ден без газ, заяви бившият
Коментари Харесай

Терзийски: Може да се разговаря с „Газпром“, но не като единствен доставчик

Не оставихме България нито един ден без газ, съобщи някогашният народен представител от Политическа партия
Ние сме „ за “ газова диверсификация, без значение от кое място ще е горивото. Може да се беседва с „ Газпром “, само че не като единствен снабдител. Това съобщи за „ Денят онлайн “ Йордан Терзийски от „ Продължаваме Промяната “.

„ Научихме се да слушаме хората, създадохме условия да има сдържаност към политиците, условия, които властимащите ще би трябвало да покриват. Хората постоянно има какво да ни посъветват. Завишихме упованията на хората и те желаят нещата да се случват бързо “, сподели той.

По думите му цикълът на смяна е почнал, а въпреки и постепенно, нещата вървят в движение. „ Ако 44-тото Народно събрание беше апотеозът на ръководството на ГЕРБ, в 45-тото митингът влезе в Народното събрание, само че за жалост не можа да роди нищо повече. В 46-тото Народно събрание обществото съобщи, че не желае да бъде ръководено от ГЕРБ. В 47-мото към този момент народът делегира на Политическа партия да направи коалиция „ антикорупция “. Разкриха се картите и двата модела на ръководство – на смяната или статуквото “, счита Терзийски.

Според него интерконекторът в главната си част е приключен, а от 1 октомври по него ще има газ на доста по ниска цена. „ Успяхме да реагираме съответно на провокациите. Не оставихме България нито един ден без газ. Осигурихме доставките и оставихме на служебното държавно управление обвързваща оферта за танкерите полутечен газ. След като отхвърлиха нея, поражда въпросът има ли по-добра оферта. Защо не се потърсиха слотове за полутечен газ от първия ден? Има разновидности това да се случи през Гърция или Турция. България може да получи неустойки по неизпълнения контракт с „ Газпром “, наши заплащания бяха връщани “, съобщи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР