Не остана нито един апартамент, който да не е ограбен.

...
Не остана нито един апартамент, който да не е ограбен.
Коментари Харесай

Украинска издателка: Окупаторите изнасилват не само жени, но и деца

Не остана нито един апартамент, който да не е ограбен. Изнесено е всичко – от месомелачки до долни дрехи. В подслушаните диалози на окупаторите с техните дами ни псуват, че не живеем толкоз зле. Проклинат ни, че ядем Нутела и носим маркови тениски. Това, което не са могли да откраднат, е разрушено, а това, което са съумели да вземат, е изпратено в Русия или в Беларус. Там, в Беларус, е основан цялостен пазар за крадени движимости от Украйна.

Всичко това е дреболия в действителност... Хората, оживели в окупираните градове, приказват за невероятни зверства.

Окупаторите изнасилват и изтезават освен дами, само че и деца. Много деца, както момчета, по този начин и девойки, са били изнасилени. Мнозина не устоят на подобен тормоз.
Умирам от болежка, до момента в който пиша това. Не мога да си показва какво са претърпели тези клетници. Никога до момента не съм чела за сходни зверства. Не мога да ви опиша всички ужасни, пъклен неща, които враговете вършат с украинците. Сърцето ми се къса.

Днес беше намерено и тялото на известния документален фотограф Макс Левин, който изчезна на 13 март. То бе намерено в Буча.

Той оцеля от котела в Иловайск през 2014 година, само че не оцеля в тази война... Гениален фотограф. Той беше доста откровен и същински човек. Двамата с него правихме план за деца с аутизъм през 2016 година. И през днешния ден, в интернационалния ден за разпространяване на информация за аутизма, научих, че той е умрял. Макс оставя четири малолетни деца.

Публикувам фотоси от тази ужасна война, направени от Макс. Благодаря ти, че те имаше. Никога няма да те забравим.

Кристия Венгрунюк, украинска издателка и преводачка

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР