Не очаквайте да оспоря правото на някого да протестира. Това

...
Не очаквайте да оспоря правото на някого да протестира. Това
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Правото на протест е достижение на демокрацията



Не очаквайте да оспоря правото на някого да стачкува. Това си е постижение на демокрацията, късмет да си изявиш позицията, когато искаш нещо, когато си неудовлетворен без значение дали групата е малобройна, или е многочислена. Единствената ми молба е българските жители, които стачкуват, да не пречат на другите, които не стачкуват. Това сподели зам.-министър-председателят Томислав Дончев във Велико Търново. Той разяснява че апелите на хората са доста, само че с изключение на нереалистични – някои са неразбрани от него.

„ Най-вече какво значи да сменим системата? Много бих желал да чуя елементи – какво тъкмо да сменим в системата? Не ме разбирайте погрешно – системата не е съвършена. Тя има потребност да се трансформира – с по-големи или с по-малки крачки. Единственият блян е в опитите си да променим системата, да я създадем по-добра – да не я разрушим, тъй като ние друга страна нямаме. Ако разрушим тази – след това ще би трябвало да я построяваме отначало, а както знаем от прехода – то лишава десетилетия ”, съобщи Дончев.

Запитан дали държавното управление ще изкара мандата си, вицепремиерът отговори:
„По всяка възможност – да, само че това зависи освен от парламентарната аритметика, а и от публичните настроения ”.
Томислав Дончев бе във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ във връзка откриването на Международна научна конференция на тематика „ Стойността на връзките в цифровата епоха ”. Той взе участие в тържествената гала по връчване на дипломите на абитуриентите от випуск 2018, професионално направление „ Администрация и ръководство “ на Стопанския факултет.

Ректорът на ВТУ проф. Хр. Бонджолов срещна вицепремиера с триумфите и достиженията на Университета от последната година по време на работна среща преди откриването на интернационалния конгрес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР