Не очаквам да спрат да прехвърчат искри между управляващите. Видяхме

...
Не очаквам да спрат да прехвърчат искри между управляващите. Видяхме
Коментари Харесай

Социолози очакват повече балотажи на местните избори и трудни мнозинства в общинските съвети

" Не чакам да спрат да прехвърчат искри сред ръководещите. Видяхме през лятото управническата стратегия на държавното управление, само че формата за взаимоотношение сред сътрудниците е спонтанна, нямат съдружно съглашение. До локалните избори не чакам да има " демонтиране на сглобката ". След локалните избори ще можем да разясняваме по какъв начин ще се развият връзките сред тях ". Това разгласи социологът от " Алфа Рисърч " Геновева Петрова. По думите й в доста по-голяма част от общините можем да чакаме балотажи.
 
" С дребни изключения ще има извоювани кметски мандати на първи тур. Ще има фрагментирани общински препоръки и нужда от сформиране на болшинства ", изясни още Петрова. Проблемите не са в резултат на ръководството през последните три месеца, а се наслояват в обществото през годините, добави социологът от " Маркет Линкс " Добромир Живков.
 
 Добромир Живков Добромир Живков Източник: bTV
" Този политически сезон не чакаме да бъде равен. Има неустановеност какво следва, какви ще бъдат връзките сред играчите и локалните избори. Ние се фиксираме върху локалните избори, само че обединението ще окаже въздействие върху акцията. Тя няма да бъде толкоз изострена. Няма да има гръмогласно празнуване на спечелилите ", разяснява още Живков.
 
По думите му се чака да има преразпределение на местата в огромните градове. " Вероятно ГЕРБ ще загуби в част от огромните градове. Знаем, че към момента не са оповестени претендентите на доста места. В общи линии сюжетът е, че ще има разбъркване в някои от огромните градове, само че въпросът е каква ще е реакцията от ГЕРБ-СДС. Мисля, че ПП-ДБ ще работят за опазване на съдружния формат. ГЕРБ пази ползите си през медийни кавги и забележки, които се вземат решение не в открит формат ", добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР