Не очаквам България да блокира започването на преговорите ни за

...
Не очаквам България да блокира започването на преговорите ни за
Коментари Харесай

Президентът на Северна Македония: Не очаквам България да блокира преговорите ни с ЕС |

" Не чакам България да блокира започването на договарянията ни за присъединение към Европейския съюз ", това съобщи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в изявление за локален ефирен канал, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всички сигнали, идващи от Германия, която сега ръководи Европейски Съюз, сочат, че междуправителствената конференция ще се състои до края на годината, което бележи началото на договарянията за присъединение към Европейски Съюз, съобщи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, представен от МИА.

" Всяка страна прави оферти, само че ние би трябвало да чакаме и да забележим какво ще влезе в преговорната рамка във връзка с позицията на България. Нашите причини за тези основни национални позиции са ясни. Надявам се, че никой в Европа няма да одобри дефиниция за македонския език и никой няма да одобри, че македонската нация е резултат от етническо инженерство. Мисля, че това не може да мине в Европа ", уточни Пендаровски.

Попитан дали има контакти с българския си сътрудник Румен Радев и дали възнамерява посещаване в София, президентът на Северна Македония съобщи, че би се срещнал с българския си сътрудник, откакто бъде реализиран прогрес в взаимната комисия.

Той сподели, че комисията е имала онлайн съвещание преди месец, което е приключило без какъвто и да е триумф.
" Македонската страна има своите причини и няма аргументи за отсрочване. Очаквам комисията да възобнови работата си доста скоро и да реализира резултати ", уточни Пендаровски.

Той добави, че би желал да види сбъдването на държавните прогнози, че договарянията с Европейски Съюз може да завършат в границите на шест години. " Бих желал да видя 80 % от главите отворени през идващите четири години, само че ще бъдем изправени пред проблеми в този развой ", предизвести президентът.

" За страдание, Европейски Съюз от ден на ден се затваря. Сега даже има нова, ревизирана методология ", означи Пендаровски и прикани за народен консенсус по тематиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР