Не непременно трябва да има бюджет, ако той е вреден.

...
Не непременно трябва да има бюджет, ако той е вреден.
Коментари Харесай

Икономист: По-добре да няма бюджет, отколкото да се приеме вреден такъв

„ Не безусловно би трябвало да има бюджет, в случай че той е нездравословен. Ако залагаме на един бюджет, който в разходната част е извънредно великодушен, а в приходната е нереалистичен и ще би трябвало да измисляне безумни налози, с които да таксуваме бакшишите и да смазваме дребния и междинния бизнес, то по-добре е да има спор. Ние без бюджет няма да останем “.

Това съобщи пред „ NOVA “ икономическият анализатор Кузман Илиев , който разяснява разискването на държавния бюджет за идната година от Тристранния съвет , който отхвърли плана. 

Според него ролята на Тристранката става все по-малка и думата на работодателите и синдикатите няма особена тежест по време на договарянията. По думите му това е неточност, тъй като решенията се взимат без да се желае мнението на хората, които основават благосъстоянието и на тези, които пазят правата на работещите .

Кузман Илиев уточни, че сега всеобщото мнение измежду работодателите е, че плана за бюджета за идната година има  свръхоптимизъм във връзка с разноските , което съгласно него самата истина.

„ Това го споделят всички, даже и почитателите на Асен Василев. “

По думите му сега страната си взема решение сама и за минималната работна заплата , и за осигурителните прагове – това на терен основава извънредно огромни проблеми, изключително в по-малките общини. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР