Не назован брой скандинавци от Норвегия, Швеция и Исландия се

...
Не назован брой скандинавци от Норвегия, Швеция и Исландия се
Коментари Харесай

Skandinavisk frihet: В Сирия на страната на Русия се сражавали шведи, норвежци и исландци

Не назван брой скандинавци от Норвегия, Швеция и Исландия се сражавали в Сирия се „ борили под съветско командване в Сирия и това било част от битката срещу терористичната формация ИД”. Това заяви шведският десен екстремистки уебсайт Skandinavisk frihet (Скандинавска свобода) под заглавие „ Ексклузивно изявление: Скандинавците, които се бориха с ИД”.

В уеб страницата бойците театралничат с автомати Ак-74 и норвежки байрак, като настояват, че в Сирия съставлявали настрана поделение под античното норвежко име „ Þorbrandr” (Torbrand). Техният пълководец бил норвежец прочут като Norðmaður.

Според свидетелствата на един боец, подразделението работило в Сирия през „ зимата, пролетта и лятото на 2017 г.” Доброволците работили през деня и нощем в директен контакт с врага.

Един от скандинавските бойци твърди пред уеб страницата, че тяхното поделение било интегрирано в съветските въоръжени сили, „ един до друг с руснаците”. Той характеризира поделението си като”мотопехота”, която обаче имала достъп до танкове и тежки въоръжения.

Aldrimer.no анализирал снимковия материал от форума благодарение на програмата exif viewer и открил, че някои от фотосите в действителност са правени през април и май предходната година. Други фотографии обаче са изчистени от метаданни.

Според доброволец, отрядът бил най-активен през първите три месеца, като главно събирал разследваща информация за дислокацията на врага, броя на пехотата и способите за водене на бойни дейности. Често употребявали дронове.

Бойците настояват, че даже един път в лятна нощ получили артилерийска поддръжка, когато атакували лагер на ИД.

В тъмнината допълзели близо до лагера за да дефинират броя на терористите и с какво оръжие разполагат, а в случай че е допустимо да насочат и поправят съветския артилерийски огън. Лагерът се оказал огромен, в него имало към 50 души, няколко танка и джипове. Тогава техният пълководец Norđmađur изискал артилерийска поддръжка. Лагерът горящ, запалили се и сандъците със снаряди. Около половината терористи оживели от обстрела и побягнали, само че Norđmađur наредил да ги разстрелят. Заповедта била изпълнена „ образцово”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР