Не можете да останете един с друг през целия ден

...
Не можете да останете един с друг през целия ден
Коментари Харесай

11 неща, които правят щастливите двойки преди лягане

Не можете да останете един с различен през целия ден – имате работа, деца, занимания и другари. Но преди да си легнете е нещо свещено. Един час или единствено няколко минути – няма значение дали сте сами или прекарвате това скъпо време един с различен, наслаждавайки се на компанията си, разговаряйки и изразявайки любовта си.

Кое е по-добре да извършите преди лягане, тъй че сънят да е здравословен и утрото щастливо?

1. Махнете телефоните си и изключете звука

Ако лежите един до различен, само че в ръцете си държите телефон или друго устройство, все едно сте в разнообразни стаи. Зависимостта от обществените мрежи понижава произвеждането на окситоцин, който е виновен за прочувствената непосредственост и любов. Психотерапевтът Кари Карол поучава фамилиите да съблюдават елементарното предписание: тъкмо в 21:00 ч. телефоните се изключват или се оставят надалече от леглото.

2. Забравете за работата

Често заради натоварения график и множеството работни задания, не можем да разпуснем и да се освободим от делата си даже преди лягане. Забравете за работата, не проверявайте работната си поща в леглото, по-добре отделете това време един на различен.

3. Лягайте едновременно

Много постоянно двойките са надалеч един от различен по през целия ден, а вечер лягат в друго време. Този темп не оставя късмет най-малко малко да бъдат дружно. Щастливите двойки, съгласно психолога Курт Смит, мият зъбите си дружно и си лягат по едно и също време. Така те поддържат близостта и топлината на връзката си.

4. Не променяйте рутинните привички

Правенето на едни и същи неща всеки ден преди лягане е добра профилактика за здравословен сън. Да си вземете душ, да си измиете зъбите, да си приготвите облекла за сутринта, да сложите закуската в хладилника – този ред на дейности гладко ще съобщи на тялото сигнала: време е да спите! И в случай че извършите това дружно с колегата си, връзката ви ще стане по-доверчива и близка.

5. Провеждайте смислени/искрени диалози

 

• Не забравяйте да отделите време преди лягане за възприятията един на различен. Понякога е значимо единствено да приказваме и да усещаме поддръжката и безразличието на обичан човек.

• Психологът Райън Хаус предлага да отделите няколко минути преди лягане на думи на признателност – радостните моменти от миналия ден или качествата един на различен, които толкоз цените.

• Забравете за всичко, което ви се е случило за един ден, оставете всички терзания и проблеми и просто кажете на колегата си какъв брой го обичате.

6. Избягвайте да се карате и изяснявате връзките си преди сън

 

Кърт Смит в никакъв случай не се уморява да повтаря: не се опитвайте да си изяснявате връзките преди лягане. Споровете и свадите в леглото няма да оказват помощ за разрешаването на проблемите. Просто няма да можете да заспите и целият идващ ден ще бъдете изцяло съкрушени.

7. Не позволявайте на вашите деца да спят в спалнята ви

Понякога децата идват при родителите си в леглото, когато сънуват кошмари. Но в останалите случаи е по-добре да не им позволявате да остават в спалнята ви – тя би трябвало да остане ваше персонално пространство, споделя психологът Мишел Вайнер-Дейвис. За да запазите близостта, би трябвало да имате територия, където можете да останете уединено с колегата ви.

8. Не приемайте домашни любимци в леглото

Наскоро университетът в Канзас организира изследване, съгласно което 63% от хората, които спят с домашни любимци, не получават задоволително сън. Животното се държи безпокойно, по тази причина и вие не можете да се наспите умерено.

9. Не пийте алкохол и не пушете

Много двойки избират да изпият чаша вино преди лягане, създавайки сантиментална атмосфера. Но когато тялото всмуква алкохола, интервалът на възобновяване на съня се редуцира и вие се събуждате изтощени, разсеяни и раздразнителни, и трансферирате негативните страсти върху колегата си. Алкохолът предизвика хъркането, а цигареният никотин – безсънието.

10. Правете си взаимно масаж

Специалисти от Националната фондация за сън в Съединени американски щати настояват, че лекият релаксиращ масаж преди лягане усъвършенства качеството на съня, понижава тревогата и ви оказва помощ да се сближите.

11. Не забравяйте за прегръдките

Не забравяйте да целунете обичания си преди лягане и няколко минути да полежите гушнати. Това отпуска и провокира най-положителните страсти. Психолозите са сигурни: в случай че заспивате гушнати, във взаимоотношенията ви всичко е наред и умерено.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР