Не можеш да бориш корупцията с предлагане на постове и

...
Не можеш да бориш корупцията с предлагане на постове и
Коментари Харесай

Мая Манолова пред ФАКТИ: Не можеш да бориш корупцията с предлагане на постове и пари на депутати

Не можеш да бориш корупцията с предложение на постове и пари на депутати. Управляващите се саморазобличиха. Това разгласи водачът на „ Изправи се.бг “ Мая Манолова пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ.

„ За първи път отидох на Капитан Андреево предходната година, когато получих сигнали, че страната е отстъпила от своите граници. Става въпрос за паркинга, където минават всички тирове, „ златния мочур “, който прави дезинфекцията, и въпросната лаборатория. Те се управляват от едни и същи предприемачи, които са с прякори. На място се уверихме, че е по този начин. Преследваха ни джипове, гониха ни от паркинга и КПП-то. Получавахме и закани. Но и през разум не ми е минавало, че хора от тези, които се бориха с корупцията в Комисията по проверка, би трябвало да им се даде защита ", разгласи Манолова.

„ За „ златния мочур “ съм задавали въпроси в Народното събрание, само че без да има последици. Национална агенция за приходите направи инспекция и откри там 32 млн. лв. кеш. Оказа се, че тази компания печели на гърба на страната, че е отстъпен държавен суверенитет, тъй като това е външна граница на Европейски Съюз. И Асен Василев, и доста депутати знаят това от една година. Развитието на нещата потегли от юни предходната година. Депутати от Българска социалистическа партия защитаваха въпросните бизнеси и компании. Сред ръководещите има доста хора, които знаеха. И какво направиха? Взеха тези схеми и освен ги покриха, само че и ги размиха. И в горите, и с природния газ, и комисионните от покупко-продажбите с оръжие “, добави Манолова.

Тя попита и какво се случи в ДКК и предприятието „ Монтажи “, където са източени 500 млн. лв. за поправки, които не са се случили.

„ ДКК трябваше от дълго време да е закрита. А какво се случва? Кадрите на Борисов се сменят с фрагментите на Нинова. Какво се случи с Държавния запас, където се оказа, че е изписан теч на гориво, който може да изпълни Мексиканския залив. Така се шегувахме. Какво става с хилядите тонова отпадък, тъй като не престават да се разтоварват на пристанище Варна-Запад “, разкри още Манолова.

Попитана за Орлин Алексиев, Манолова сподели, че е била с него фронтално на кметските избори в София, наричайки го „ кмет в сянка “.

" Към оня миг той владееше София, а борбата беше брутална. Срещу мен бе мобилизиран престъпен контингент, с цел да ме бият. Шефът на АПИ е прочут на Алексиев, само че е назначен с подписа на Кирил Петков. За разплащането с компаниите за поддръжка Асен Василев внесе предложение в 45-то Народно събрание за 1,2 милиарда лв. да бъдат включени в актуализацията на бюджета. Така че ръководещите не са безапелационни в позата „ не знам, не чух, не видях “. Проблемът е, че не може да бориш корупцията с корупция. Не можеш да бориш корупцията с предложение на постове и пари на депутати. Не може да бориш корупцията, в случай че ти самият си се изкушил. Управляващите се саморазобличиха и в този момент ще се смъкват сами. Изкушиха се от корупцията, а там почтени няма. Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ гузно мълчат, само че това не ги прави по-невинни и по-чисти от корупционната картина “, разгласи водачът на „ Изправи се.бг “

Целият диалог с Мая Манолова вижте във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР