Не можем да твърдим, че България е заплаха заради ниското

...
Не можем да твърдим, че България е заплаха заради ниското
Коментари Харесай

Президентът: България не е заплаха заради ниското ниво на ваксинация срещу Covid-19

Не можем да твърдим, че България е опасност поради ниското равнище на имунизация против Covid-19. Това съобщи президентът Румен Радев при идването си за присъединяване в съвещанието на Европейския съвет в Брюксел в четвъртък, където държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз ще беседват по разнообразни въпроси, в това число за преодоляването на пандемията от Covid-19.

" Пандемията е доста динамична като разпространяване в другите страни. Трудно се откриват единни стандарти в Европа. България прави всичко допустимо. Да, ние сме последни по имунизация и би трябвало надълбоко да се замислим ", уточни Радев.

Той, обаче, означи, че България е съумяла да пречупи пандемията, без да затваря страната и сега се следи оттегляне на вируса.

" България съумя да пречупи пандемията, без да затваря страната, което щеше да има пагубни последствия върху стопанската система, обществения живот, образованието ", уточни Радев.

" Мисля, че отстъплението на заболяването, което виждаме през днешния ден, би трябвало да бъде употребявано за подсилване на нашата здравна система ", съобщи Радев.

Президентът уточни също, че служебното държавно управление е основало всички нужни условия, който желае, да може да се имунизира.

България продължава да е последна по имунизация против Covid-19 в Европейски Съюз с 31.9% изцяло ваксинирани от пълнолетното население при приблизително 78.6% за Европейски Съюз.

През ноември еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон, който дава отговор за имунизациите в Европейския съюз, предизвести при посещаване у нас, че поради ниския % на имунизация против Covid-19, на вируса.

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров пък предизвести малко по-късно, че поради ниското равнище на имунизация у нас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР