Не може да се разчита на Китай като посредник за

...
Не може да се разчита на Китай като посредник за
Коментари Харесай

Чешкият президент: Китай не иска мир в Украйна

Не може да се разчита на Китай като медиатор за мира сред Русия и Украйна , предизвестява чешкият президент Петер Павел, заявявайки пред " Политико ", че Пекин печели от удължаването на войната.

Коментарите му идват в миг, когато Китай се пробва да се нарежда като миротворец в Украйна, като неотдавна. И до момента в който множеството западни съдружници са скептични към предложенията, някои страни като Франция упорстват, че Китай може да играе значима роля в мирните договаряния.

Павел, някогашен военачалник и почитан водач на НАТО, обаче беше безапелационен. " Що се отнася до Украйна - сподели той - Китай желае единствено най-хубавото за себе си - и към този момент това е повече война . "

" Вярвам, че е в полза на Китай да продължи статуквото ", сподели Павел, " тъй като това може да тласне Русия към редица отстъпки. "
 Чешкият президент разгневи Китай с телефонен диалог с Тайван
Чешкият президент разгневи Китай с телефонен диалог с Тайван

Пекин укори Павел, че не държи на думите си

Пекин, сподели той в изявление в края на предходната седмица, може да получава на ниска цена нефт, газ и други запаси от Москва - в подмяна на своето " безгранично " партньорство с Кремъл. " За Китай също е добре, че Западът евентуално става малко по-слаб, като поддържа Украйна ", добави той.

Забележките на Павел изглеждаха далновидни, когато единствено часове след изявлението му, като разгласи, че някогашните руски страни нямат " ефикасен статут " в интернационалното право - коментар, който пристигна в отговор на въпрос дали Крим принадлежи на Украйна.

Въпреки че Пекин в понеделник се дистанцира от забележките , случаят разпали разгорещения диалог към това дали Китай в миналото може да помогне за постигането на мир в Украйна.

" Не мисля ", сподели чешкият водач, че " Китай има действителен интерес да позволи войната за малко време ".

Павел, който встъпи в служба като президент предишния месец , сподели, че Пекин употребява войната, с цел да се учи.

" Китай извлича поучения от спора всеки ден ", сподели Павел. " Те наблюдават от близко какво прави Русия, по какъв начин реагира Западът.

Павел, който ръководи военния комитет на НАТО от 2015 до 2018 година, по-рано тази година с прозападна предизборна платформа.

Сега той употребява знанията си за вътрешната работа на Алианса и богатия си боен опит - извънредно необикновен за европейски водач - с цел да се застъпи за по-ефективна поддръжка за Украйна и по-нюансиран метод към отбранителната политика на НАТО.
 Чешкият президент: Без ограничавания в доставките на оръжия за Украйна
Чешкият президент: Без ограничавания в доставките на оръжия за Украйна

Петер Павел изрази убеденост, че украинските сили могат да победят Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР