Не може да се очаква промяна в националната позиция на

...
Не може да се очаква промяна в националната позиция на
Коментари Харесай

EК се зае да сдобрява Скопие и София на място. Засега неуспешно

Не може да се чака смяна в националната позиция на България във връзка с Република Северна Македония, удостовери служебният външен министър Светлан Стоев, който в петък се срещна с еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи и португалския външени министър Аугущо Сантуш Силва, чиято страна сега ръководи Европейския съюз.

Двамата в границите на един ден ще посетят София и Скопие в опит да реализират пробив и България да вдигне блокадата си по пътя на Северна Македония към Европейския съюз, само че от срещите им в българската столица стана ясно, че подобен не се обрисува.

България е отворена за открит и пълностоен разговор с Република Северна Македония и чака от най-близките си съседи в района да се работи в дух на откровеност и конструктивност, добави Стоев.

Управляващите в Скопие се насочиха с вяра към служебния кабинет, само че той сподели, че няма желание да трансформира позицията. Към момента даже техническите договаряния сред двете страни са блокирани. На този декор Европейската комисия и множеството страни членки, съгласно Скопие всички без България, упорстват Европейски Съюз да стартира договаряния със Северна Македония.

Според Стоев европейската вероятност на страните от Западните Балкани е един от главните цели на българската външна политика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР