Не може да се говори за отлагане на изборите. Обществото

...
Не може да се говори за отлагане на изборите. Обществото
Коментари Харесай

Депутат от Обединени патриоти отхвърли отлагане на изборите

Не може да се приказва за отсрочване на изборите. Обществото е толкоз поляризирано по тази тематика, нямам доверие да се стигне до подобен сюжет. Това сподели пред Александър Сиди, народен представител от Вътрешна македонска революционна организация и Обединени патриоти. Хората са изтощени от ограниченията - освен в България, в целия свят, означи той.

Говорителят на ЦИК Таня Цанева сподели през вчерашния ден по bTV, че е допустимо изборите да бъдат отсрочени с два месеца, само че посочи, че това е от компетенциите на президента. " Датата, в която ще бъде избран изборният ден, може да варира, според Конституцията, в границите на 2 месеца. Могат да са до края на месец май ", означи Цанева.

 ЦИК: Възможно е изборите да бъдат отсрочени с 2 месеца, само че това зависи от президента Виж още

Във връзка с ограничаващите ограничения Александър Сиди сподели, че огромна част от хората по този начин и не са разбрали, че ръководещите и здравните управляващи не постановат тези ограничения, " с цел да им е гадно на хората, а с цел да се спасят човешки животи ".

Мерките се подкопават месеци наред в това число от президента, в това число от опозицията, счита Александър Сиди.

" И в този момент, последните седмици, преди водачът на Българска социалистическа партия да откри незабавно място в болница, допреди това нейните депутати демонстративно не носеха маски ", разяснява депутатът от Обединени патриоти.

В началото на ноември ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бе приета в болница за седмица във ВМА с коронавирусна зараза.

" Със сигурност ограниченията на държавното управление не са задоволителни, само че сигурно това е всчко, с което разполага страната сега ", посочи Сиди във връзка ограниченията в поддръжка на бизнеса и потърпевшите от коронакризата. " Това са ограниченията, които досега може да откри държавното управление ", добави той.

За връзката ковид - несъстоятелност на физическите лица Сиди изрази вяра пандемията да не продължи 5 години, колкото е срокът " за отбрана на физическите лица по Закона за неплатежоспособност на физическите лица. По думите надепутата по този начин длъжниците няма да могат да се базират на пандемията като причина да не съумеят да изплатят отговорностите си към кредиторите.

По отношение на тайните теории за Covid-19 Сиди напомни още, че преди две години са предложили закон за подправените вести, който е предвиждал наказания за уеб страниците, разпространяващи такива, само че по думите му очевидно обществото още не е узряло за това.

" ГЕРБ явно не желаят справяне с дълговото иго, с подправените вести, с доброволството в Министерство на вътрешните работи. Ние с 21 народни представители не можем да прокараме сами тези промени. Това, което ние можем да създадем, е да го слагаме на масата всеки ден ", съобщи Александър Сиди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР