Не може да бъде поставяна втора доза от различна ваксина.

...
Не може да бъде поставяна втора доза от различна ваксина.
Коментари Харесай

Михаил Околийски: Не може да бъде поставена втора доза от различна ваксина

Не може да бъде поставяна втора доза от друга ваксина. Това съобщи в " Денят стартира " доцент Михаил Околийски, представител на СЗО за България. По думите му няма клинични проучвания, че това ще бъде дейно. Той коменитра, че цялата полемика към " Астра Зенек " е политическа, повлияна от " други фактори ".

Никой не си даваше сметка какво ще бъде въздействието на ковид върху душeвността на хората, които го прекарват, сподели доцент Околийски, като цитира проучване на Оксфордския университет и СЗО, съгласно което всеки трети преболедувал развива някакво психологично страдалчество до 6 месеца.
Изразява се в меланхолия, паническо разстройство, може да се отключат и по-дълбоки премеждия. Те биха имали съществено влияние освен върху самостоятелно върху индивида, само че и публично, което пък води до съществени обществени и стопански загуби, съобщи доцент Околийски.

Според него решението би трябвало да е мултисекторно, защото това не е проблем единствено на здравната система. Въпрос е на политически ангажимент на най-високо равнище. В тази област не би трябвало да се хабят гръмки думи, а да се влагат съществени средства, прикани доцент Околийски.

Нужна е и законодателна самодейност в идващия парламент, с цел да бъде обезпечена сигурността на уязвимите групи, сподели още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР