Не може 20 души с мотики, сопи и брадви да

...
Не може 20 души с мотики, сопи и брадви да
Коментари Харесай

Иван Нейков: След като обществото дава, има право и да изисква поведение

" Не може 20 души с мотики, сопи и брадви да атакуван човек и това да се назовава безчинство. Това е проведена незаконна група и ромските водачи са в основата на тази скотщина ". Такъв коментар направи режисьорът Андрей Слабаков по време на дебатите за интеграцията по време на кръгла маса в Министерския съвет.

Слабаков е склонен с концепцията за интеграцията на ромите, само че недоумява по какъв начин може да има хора, които от 25 години живеят в противозаконни къщи . По думите му за ограничение на децата от учебно заведение, би трябвало да се лежи в пандиза .

Андрей Слабаков прикани законите да важат за всички и да се вземат радикални ограничения .
 Интеграцията на ромите закъсняла с две десетилетия
Интеграцията на ромите закъсняла с две десетилетия

Вътрешна македонска революционна организация и Каракачанов проведоха кръгла маса

Според другите участници в дебата, Каракачанов би трябвало да обърне внимание и да насочи напъните си, да се приказва на ромите за националните герои на България и за постигнатото от тях .

Гетата са противовес на българската страна, съгласно специалиста по антитероризъм Христо Смоленов. Няма нищо неприятно и обидно в думата роми, посочи специалистът и добави, че приобщаването на ромите би трябвало да стане посредством обучение, труд и цивилизационните полезности, които споделяме . Според него може да се гледа на ромите като на свежа мощ в икономическото преформатиране на нашата страна. Според него в българското общество гледаме на ромите като на хора от друга раса, а по думите му те са от индо-европейски генезис.

Според Смоленов страната би трябвало да влезе в гетата, а не гетата да получат опция да стигнат до държавните институции . Трябва да се пазят българските роми и гета от преднамереното навлизане на хора, които ще дойдат с пари от същите, които са основали " Ислямска страна ", прогнонира Смоленов.
 Вътрешна македонска революционна организация излизат с стратегия за справяне с циганизацията
Вътрешна македонска революционна организация излизат с стратегия за справяне с циганизацията

Воеводите застават твърдо зад Министерство на вътрешните работи акцията в Столипиново

Проф. Иван Нейков от Балканския институт по труда и обществената политика също съобщи, че има проблем и утвърди концепцията за справяне с проблемите на циганския етнос. Влиянието на страната и обществото върху ромския етнос е на първо място през обществената сфера в другите форми и стратегии, уточни проф. Нейков.

" След като обществото дава, то има право да желае избран вид държание . Всички стратегии, ориентирани към поддръжката на всички етноси, са с източник републиканския бюджет. Обществото има волята и морала да оказва поддръжка, само че това значи, че има правото да желае държание ", безапелационен е той.

Представителят на циганския етнос Милен Миланов пък се включи в обяснението, че публичният контракт сред ромите и не-ромите е нарушен, а интеграцията съгласно него не се случва, тъй като те не са показани на никое място нито по хоризонтал, нито по вертикал .

Той има забележка към концепцията на Каракачанов и тя е обвързвана със самото комуникиране в концепцията. Според Миланов всеки държавен документ би следвало да бъде разработван в сходство с всички антидискриминационни документи , част от които са интернационалните.

" Трябва да се сегментират проблемите на ромската общественост. Това значи, че те би трябвало да се сегментират и тогава да се мисли комплексът от ограничения за съответния сегмент . Ако ние имаме хора, които са образовани и те не са показани в администрацията, значи за нея би трябвало да има избран пакет ограничения, с който би трябвало да ромите да бъдат привлечени да работи в нея ", изясни Миланов.

Събарянето на ромски къщи по време на зимата не е хуманно и това би трябвало да се промени, бе безапелационен Миланов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР