Не мога се съглася с внушения и спекулации. Няма да

...
Не мога се съглася с внушения и спекулации. Няма да
Коментари Харесай

Каримански отговори на Възраждане за лечението на деца в чужбина

Не мога се съглася с внушения и спекулации. Няма да позволи да се спекулира с толкоз мъчителна за всички тематика като лечението на децата в чужбина. Това сподели на брифинг в Народното събрание депутатът от " " и ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански във връзка направеното по-рано изказване от ПГ на " ", в което се твърди, че 14 млн. лв. няма да бъдат отпуснати за лекуване на деца в чужбина, заради " механически проблем " от Министерството на финансите, съобщи кореспондент на.

Аз и моите сътрудници от от " " сме внесли за разглеждане Закона за персоналната помощ, който по този начин и не беше прегледан до този миг в пленарна зала. Никой от нас не си е разрешил да прави каквато и да е било нечиста сделка. Затова не одобрявам по никакъв метод това, което направиха сътрудниците от " ", добави той.

Фондът за лечението на деца в чужбина има задоволително пари. Тези пари не са употребявани досега, няма отвод за изпращане на дете на лекуване в чужбина заради липса на средства. Има отводи по други аргументи, евентуално лекарски, евентуално административни, само че не и заради финансови аргументи. Ако би трябвало да бъде допълнено нещо в преходните и заключителните разпореждания в държавния бюджет, то това е в изгода единствено на балансиране на бюджета на НЗОК. Ние не можем да допуснем той да бъде дебалансиран, съобщи Любомир Каримански.

Искам да подчертая, че бюджетната комисия работи в интерес на децата, които би трябвало да бъдат лекувани в чужбина и във фонда към НЗОК, има задоволително неизползвани средства. Когато има отвод, този отвод не е заради липса на средства. Изискал съм информация от Националния здравноосигурителен институт, която евентуално ще ми бъде предоставена в границите на деня. В тази информация ще ви показва всеки отвод за последните 3 година, както и дали този отвод се дължи на липса на средства, с цел да може сътрудниците да схванат къде е истината и къде бъркат, уточни Каримански.

Когато приказваме с цифри, дано числата бъдат правилни. Преди малко чух от тази естрада да споделят 14 млн. лв. за музеите. Такова число не сме дали своят вот в нито един от бюджетите. Когато цитираме някакви цифри, би трябвало да бъдем правилни, ясни и точни. Нека по тази тематика да вземат отношение хората, които са експерти във финансите, сподели още ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР