Не мога да си представя каква тол такса ще сложим

...
Не мога да си представя каква тол такса ще сложим
Коментари Харесай

Красимир Лалов: Не мога да си представя тол такса на пътя Видин-София

„ Не мога да си показва каква тол такса ще сложим на пътя Видин-София, който три пъти към този момент се преработва. Той е доста рисков за придвижване. На нас като превозвачи ни нанася толкоз вреди. Заради този „ прелестен път ” камионите би трябвало да се ремонтират ”. Това разяснява в ефира на NOVA Красимир Лалов от Съюза на превозвачите в България, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Той изясни, че превозвачите би трябвало да са наясно кои пътища ще имат тол такси и какви ще са те, тъй като от това зависят и договорите им.

„ Тол таксите са избрани за коли над 3 тона и половина, т.е. тежкотоварните коли. Точната цена, която ще се заплаща, ще бъде коментирана и с превозвачите. Това зависи и от решението на държавното управление ”, изясни Светослав Глосов, член на УП на АПИ.

Той успокои, че леките коли ще заплащат винетка, както и в този момент. Вероятно обаче ще се смени типа им и те ще станат електронни, само че цената няма да се промени.

„ Цялата информация за построяването на тол системата е оповестена преди 2 години. Тя планува съкращаване на разнообразни цени. По-големите превозвачи най-вероятно ще получават отстъпки. Предвижда се и колите с по-екологични мотори да заплащат по-малко ”, съобщи Глосов.

По думите му в началото ще бъдат обхванати автомагистралите и първокласните пътища.

„ Превозвачите желаят положителни пътища, по които да се движат, превозвачите оставят няколко пъти въпроса за места, където колите да могат да стопират, да има нужните санитарни възли, условия за отмора – това нещо се реализира с пари, а те може да влизат само с тол системата ”, съобщи Глосов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР