Не мога да си представя как изглежда победата за Русия.

...
Не мога да си представя как изглежда победата за Русия.
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Не мога да си представя как изглежда победата за Русия

Не мога да си показва по какъв начин наподобява успеха за Русия. Никоя страна не може сама да реши всички опасности. Трудно е да се огледа в цялата картина, в случай че няма непрекъснати съвещания сред съдружниците в НАТО. Така някогашният външен министър Надежда Нейнски разяснява желанието на Полша да даде изтребители Миг-29 на Украйна и попита реторично какво чака Русия даже да превземе цяла Украйна. 

По думите и пътят за решение на спора е дипломацията. Според нея Европа е доста подвластна от съветския газ, само че не е невероятно да бъдат потърсени различни източници и до края на тази година би трябвало фрапантно да бъде понижена зависимостта в Европейски съюз от доставките на съветски природен газ, а до 2030 година тя да бъде изцяло преодоляна.

" Не е толкоз просто, тъй като се изисква и смяна в инфраструктурата. Европа, Съединени американски щати и техните съдружници по света са твърдо решени да не позволяват повече Русия да употребява енергийните си запаси като политическо оръжие, а към този момент и като военно ", съобщи Нейнски и добави, че от практична гледна позицията на България по тематиката е оправдана, само че не и от морална. 

" България може да се включи в поетапното ограничение на доставките от Русия. Освен това държавното управление търси доставки от Азербайджан. За страдание реверсивната връзка с Гърция се забави извънредно доста ", добави някогашният външен министър. 

Като някогашен дипломат в Турция Нейнски разяснява и турската позиция за спора Русия - Украйна, като регистрира, че страната не се е присъединила в икономическите наказания и не е затворила въздушното си пространство за съветски самолети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР