Не мога да разбера… едно време беше по-лесно да разпознаеш

...
Не мога да разбера… едно време беше по-лесно да разпознаеш
Коментари Харесай

Колко трябва да си кисел, че година след година фермани да пишеш срещу един обикновен празник?

Не мога да разбера… едно време беше по-лесно да разпознаеш киселяците. Видиш го – остарял ерген, малко занемарен, малко мирише – и преди да си отвори устата, знаеш какво ще каже.

Ако пък го чуеш единствено да приказва, незабавно го знаеш по какъв начин наподобява и на какво мирише, още преди да си го видял.

Как за потомство и половина се случи тая промяна и внезапно младежи от добра среда станаха такива киселяци, че и старите ергени от едно време да кажат: „ брей-й-й… я, се отпусни малко бе, юноша “…

Гледам някакви хора всеобщо повтарят рефрена какъв брой ненавиждат Свети Валентин. Човек ще рече, че ги карат принудително да излизат на манифестация и кварталното Отечествен фронт дебне кой не е отишъл да „ празника “.

Дали Свети Валентин ми е изключително значим на мен? Никак. Дали аз съм чествал Свети Валентин? Случвало се е. Дали съм имал задни мисли и затова…? Може би. Не е това въпросът сега.

Въпросът е, че – като цяло – ми е все тая кой какво чества. Не се потя да държа сметка на хората и да им виждам в канчетата. Имам си друга работа. Даже се веселя когато има повече празници и повече мотиви за положително въодушевление.

Празнувайте Трифон Зарезан, в случай че не ви харесва Свети Валентин. Като празнувате едното, не е нужно да воювате с другото.

И Хелоуин, и Свети Валентин, и Свети Патрик, все ме радват. Веселие, смях, положително въодушевление. От това имаме потребност, а не от киселяци с непрестанно неприятно въодушевление, решили, че е тяхна задача в живота да опишат играта на положителното въодушевление на всички ни с пояснения по какъв начин това е жалко, а това – по-тъпо, и кой празник не коства. Че и да се пенявят и да наскърбяват, и да атакуват все едно турчин отблъскват, дето над бащино им огнище вилнее.

Мене – като не ме интересува някой празник – не го чествам и толкоз. Като не одобрявам някоя музика – не я чувам. Като не обичам някакви филми – не ги виждам. Не вървя да поръсвам мъдрости и давам ум на хората какво да вършат със свободното си време.

Гледам всред хората, които познавам персонално – тия, дето викат против Свети Валентин, са същите, които постоянно споделят, че всички дами са к*рви… Защо ли е по този начин? Чудна работа.

Как е допустимо да ти хрумне да положиш толкоз изпитание – да подпалиш клавиатурата, да седнеш да пишеш, бришеш, толкоз труд да положиш, единствено с цел да нахокаш нечий непознат усет? През това време да беше приключил нещо потребно. Тая сила, в случай че единствено можехте да я употребявате за нещо градивно… Ама не можете.

Като не можеш да се забавляваш, пък най-малко не пречи на останалите. Никой не ти е крив, че нямаш гадже или че от толкоз от дълго време нямаш, че са ти издали златна (извинете играта на думи) членска карта за pornhub.

Не е като да те карат да маршируваш, като едно време и да честваш непознати празници. Искаш – празнуваш, не искаш – не празнуваш. Ама дразнело те било да гледаш продавачите на плюшени мечета… Верно ли? Я, пий малко мента/глог/валериан и си направи една настойка с ракия.

Гледам ги същите тия (преобладаващо мъжки бабички – това е едно изключително създание от сякаш мъжки пол) седнали да държат сметка на за какво е отишла на Супер Боул…

Аз съм сигурен, че татко ѝ не ѝ държи сметка по този начин какво прави, както наш ганю.

Нападат я с извънредно остроумното: ти станà американка към този момент! Американски футбол гледаш… Айде, стига се прави на забавна.

Пичове, в случай че желае и кърлинг може да върви да гледа; и това е толкоз ваша работа, колкото и каква паста за зъби употребява. Трябва да си призная, че аз може и да не виждам американски футбол, но в случай че се окажа баш в града, в който се организира Супер Боул и мога да си разреша да отида, ще отида с кеф. Такова шоу не е за изпускане. Èле пък шоуто тази година, което удари в земята – Др. Дре,, Снууп Дог! Дори единствено за това си коства. А най-важното в тази ситуация е да запомните, че на ѝ е през супербоула за вашето мнение дали е американка или не и за тъпите намеци, че се била „ правела “.

Днес попаднах и на една полемика от същото естество – за Кристо и това изкуство ли е изобщо бе?! Но особено ще си го оставя за идните няколко дни – да поразсъждаваме тогава по него. Да отлежи малко преди това…
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР