Не мога да коментирам решение на Конституционен съд, но днес

...
Не мога да коментирам решение на Конституционен съд, но днес
Коментари Харесай

Бащата на Кирил Петков: Няма как 40-годишен човек да е честен и смел и изведнъж да стане нечестен и несмел

Не мога да разясня решение на Конституционен съд, само че през днешния ден през целия ден, откакто чух решението, една мисъл е в главата ми. Тя е откъс от Кристиан Таков, който почитам доста – " Пазете правото, в това число и от закона ". Точно тази мисъл през днешния ден ми е като утешение за това, което се случва, тъй като в последно време чухме, че има конституционни съдии, които поясняват този закон по един метод, други съдии поясняват този закон по различен метод. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ Петко Петков, татко на съпредседателя на " Продължаваме промяната "  Кирил Петков, за проблема с двойното поданство на сина му.

Аз нищо не запознат съм това, добави Петков, като посочи, че се е чул със сина си през днешния ден, след решението на Конституционния съд, който разгласи за противоконституционен указа на президента в частта, с която Кирил Петков беше назначен за длъжностен министър на стопанската система.

От това, което чух от него, разбрах, че се усеща чист и почтен пред себе си, както съм го възпитавал. Откакто е встъпил в служба, той е бил безусловно сигурен, че не е канадски жител – не е имал канадски паспорт, канадска брошура, съобщи Петко Петков.

Най-мъчно ми стана, когато отиде при нотариуса да каже, че не е канадски жител. Попитах го обмислил ли е решението си добре и той ми сподели, че в живота има моменти, когато би трябвало да избереш едното или другото. Аз бях безпаричен бежанец, борил съм се за това канадско поданство. За мен скъпото за това поданство беше, че се борих, потвърдих, че мога да бъда равносилен в една свободна страна като Канада. Катерих се. Когато станах канадски жител, имах момент независимост, който ме правеше човек на света. Когато Кирил пристигна в Канада, беше дете на 14 години. 20 дни след неговото идване аз се явих да получа канадското си поданство, което бях отвоювал. Кирил като дете не знаеше защо стана дума, просто взе канадското си поданство. А аз си споделих, че може нищо да не съм му дал, само че най-малко го направих човек на света, уточни бащата на Кирил Петков.

Той означи, че спецпрокуратурата се е задействала по проблема много преди да се произнесе Конституционният съд. Бях на митингите – в никакъв случай не съм виждал повече жандармерия, полиция, контрапротест от мутри. Помня по какъв начин вкараха протестиращите в една уличка, с цел да не пречим да се избере основният прокурор. Не разбрах този избор. И в този момент не разбрах за какво не дадоха на Кирил да се изкаже пред Конституционния съд, разяснява Петко Петков.

 

През цялото време от назначението му за министър насам аз живеех с възприятието, че той няма канадско поданство. Докато започнаха да го атакуват, този проблем въобще не е бил в моята глава, добави бащата на Кирил Петков.

Мислех си какво значи почтен и честен човек, тъй като тази тематика много се експлоатира в последно време. Няма по какъв начин един човек 40 година да е почтен и самоуверен и внезапно да стартира да бъде непочтен и несмел човек. За мен Кирил е почтен и самоуверен. С него сме като другари – в случай че имаше някакви терзания, щеше да каже, че се тормози. Не е казвал такова нещо. Притесняваха ме офанзивите против него поради дейностите му като министър, тъй като той атакуваше една огромна машина, само че в никакъв случай не съм се тормозил по този проблем, сподели още Петко Петков, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР