Не мога да кажа, не съм в кухнята в тези

...
Не мога да кажа, не съм в кухнята в тези
Коментари Харесай

Боил Банов: Не мога да кажа дали ме е назначил Вежди Рашидов

Не мога да кажа, не съм в кухнята в тези взаимоотношения. Мен ме е назначил и премиера Бойко Борисов. Аз повеждам ясни и безапелационни политики.
Това съобщи пред bTV министърът на културата Боил Банов в коментар за думите по негов адрес на Вежди Рашидов. някогашния министър и сегашен ръководител на комисията по културата в Народното събрание Вежди Рашидов съобщи, че той е направил Банов министър, само че в първите дни се е еманципирал. По думите на Банов връзките им са единствено работни.

Министърът на културата бе безапелационен, че не се възнамерява второ затваряне на театри, опери и кина. Все отново шефовете по места могат да преценят самостоятелно да затварят или отсрочват постановки, когато има заболели актьори и служащи.

" Едни от най-защитените места сега са театрите, оперите и киносалоните – там е обезпечена отдалеченост, хората вътре не беседват, с маски са, потоците са контролирани само че влизане и на излизане ", изясни министърът.

Проблемите идват от болни актьори и механически личен състав, уточни той.

" Подсигурили сме цялата система, хората са спокойни, схванаха, че страната се е погрижила за възнагражденията им. Действаме съгласно събитията и няма да затваряме нищо. На места самите шефове преценят дали да лимитират спектаклите съгласно броя на заболелите в колективите ", сподели още Боил Банов.

" Осигурени са буфери в новия бюджет, тази система, по която в този момент действаме, ще продължи да работи до пролетта. Парите за просвета в новия бюджет са 28 млн. лв. в допълнение, обезпечени са и 25 млн. в допълнение за киното ", посочи министърът на културата.

" Помогнахме и на самостоятелния бранш, в региона на културата помогнахме на всички съществено и дълготрайно. Инвестирахме доста средства не просто в оцеляването, а в развиването ", означи Банов.

За импортираните промени в Закона за радиото и малкия екран, министърът съобщи, че не са правени на мрачно.

„ Аз персонално съм извадил няколко члена по този план за закон и те в действителност касаят мандатите на генералните шефове и управителните препоръки. Направих го, тъй като точно ръководителят на парламентарната комисия – Вежди Рашидов, внесе още през лятото едни промени, които касаят мандатите и тяхното удължение. Тогава 60 интелектуалци се подписаха против този закон, сега подписката е над 2000 индивида и той го изтегли след два дни. Няма по какъв начин след такава акция, Министерството на културата да извади отново удължени мандати “, изясни Боил Банов. Той посочи, че измененията в закона се разискват обществено и още не е импортиран в Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР