„Не мога да кажа екстрадиран ли е Васил Божков, или

...
„Не мога да кажа екстрадиран ли е Васил Божков, или
Коментари Харесай

Велислав Величков: Божков може доброволно да е сътрудничил на САЩ по казуса „Магнитски”

„ Не мога да кажа екстрадиран ли е Васил Божков, или непринудено се е прибрал в страната. Това би трябвало да открият българските управляващи и да покажат правосъдния акт, в случай че той е екстрадиран, в случай че има подобен документ”. Това съобщи юрист Велислав Величков от „ Правосъдие за всеки” в ефира на NOVA NEWS.

„ Прокуратурата импровизирано потвърждаваше, че има подобен правосъден акт, по-късно се разбра, че е почетено искане за екстрадиция, само че не се демонстрира правосъдният акт, тъй като той се постановява от генералния съд в Абу Даби. Ако няма подобен правосъден акт, тогава по-достоверно стартира да наподобява това, което настояват юристите на Божков, че той е получил единодушие да се прибере в България. Като търсен с алена бюлетина на Интерпол би трябвало да има съгласие”, разясни Величков.

Според юриста без правосъден акт няма по какъв начин да има екстрадиция.

Запитан дали е имало възбрана Божков да се прибере в България и от Съединени американски щати, Величков сподели, че не е допустимо да има интервенция на трета страна.

Според него Божков може непринудено да е сътрудничал на Съединени американски щати за изясняване на ситуацията и физическите констатации за включване в листата „ Магнитски”. Може да е бил посъветван, че предходната година не е уместно да се прибира в България, допуска юристът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР