Не мисля, че ще има промяна. Това, което са констатирали

...
Не мисля, че ще има промяна. Това, което са констатирали
Коментари Харесай

Кметицата на Слатина не мисли, че сега ще проверят терасата на шефа на КПКОНПИ и ще стане друго

Не мисля, че ще има смяна. Това, което са установили сътрудниците ми през април, си остава същото. Ако има съборени постройки на терасата, тогава към този момент ще е ясно, че притежателят е осъзнал незаконността. Това съобщи кметът на регион " Слатина " Наталия Стоянова по проблема с прословутата тераса на ръководителя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.
Стоянова посочи, че се надява новата инспекция да стане до няколко дни, като през днешния ден (27 юни) ще се вземе решение за детайлностите какво ще се прави. Основно би трябвало да се ревизира по документи и на място, само че от думите на кметицата занапред ще се взема решение, тъй като може да се откри нещо друго .
Тълкувам като неверен прочит на закона и се надявам да не е друго, разяснява пред bTV Стоянова дейностите на проектант Влади Калинов, който към този момент опази терасата на Георгиев, само че подаде оставка под натиска на столичната кметица Йорданка Фандъкова. Стоянова не допусна за какво Калинов взе такова решение. Попитана дали казусът с Георгиев е " позволен ", тя отвърна, че в закона има допустимост, само че не и при настоящия проблем – тъй като има позволена оптималната височина, а тя е надвишена с 1 метър.
На въпрос оказван ли е напън при инспекцията на терасата на Георгиев, районната кметица отхвърли: „ Третираме го като елементарен случай ”. Тя сподели, че Георгиев е съдействал на проверяващите.
Аргументите на отишлия си Калинов
" Прекратихме административно-наказателното произвеждане против ръководителя на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество Пламен Георгиев, чието има нашумя към абсурда с жилищата на властта " Апартаментгейт ". Оказа се че районна администрация " Слатина " е издала два документа, които трагично си опонират ". Това сподели Калинов като опрощение да се опази терасата на Георгиев.
" От районната администрация ни изпратиха констативния акт. Те бяха със мнение, че там има нелегално строителство. Като такова бяха квалифицирали построяването на скатен покрив над колонада, която е построена върху терасата, за която се оказа, че има строителни бумаги ", обясни обстановката Калинов и добави, че другият документ, който районната администрация е издала, е за въвеждане на постройката в употреба . По думите на архитекта в случай че е имало нарушаване, то от регион " Слатина " е трябвало тогава да реагира, а не в този момент, тъй като по неоспорим метод е открито, че след този документ строителство в тази постройка не е осъществявано. " Тази тераса и навесите по нея са построени преди постройката да бъде пусната в употреба ", посочи Калинов. Според него, при обжалване на акт за срутване, Георгиев ще завоюва в съда, тъй като първо администрацията е разрешила влизане на постройката в употреба с пристройките на Георгиев (по това време притежателят на жилището е различен, ръководителят на КПКОНПИ го е купил по-късно), а в този момент се сеща, че това е нелегално.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР