Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате.

...
Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате.
Коментари Харесай

Валентин Радев към пожарникарите: Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате



Не минавайте границата, тъй като влизате в развой, който не познавате. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на срещата му с протестиращите пожарникари.

Вътрешният министър уточни, че има съвет за обществено партньорство и попита всичко това не е ли било говорено там. По думите му договаряния за хонорари са правени. „ Вие ми казвате, че от 1 януари желаете най-малко 15% нарастване. Успяхме да се преборим и да създадем по този начин, че целият бранш да получи някаква поддръжка. За нас отделиха 55 млн. лева, 100 млн. лева са Министерството на защитата “, съобщи Радев.

Той напомни, че за пожарната през последните 7 години са дадени 300 млн. лева, а в този момент има контракти за 100 млн. лева Радев изясни, че професионалното управление му е обяснило, че закриват 12-те пожарникарски служби поради това, че в екипите би трябвало да има по 3-ма чиновници.
13
Силовият министър бе безапелационен, че синдикатите не трябва да се интересуват от управническите решения. „ Не минавайте границата, тъй като влизате в развой, който не познавате. Забраних назначението всички, които не са на терен или с полицейски пълномощия да не бъдат назначавани. Пищят тук, доста желаят, обаче няма да стане. 1050 индивида към този момент сме назначили, единствено 200 са напуснали. Ще назначаваме тези настоящите на терен, до момента в който стане оня структурно-функционален модел “, акцентира той.

Синдикатите обаче дадоха отговор, че не имат вяра на управлението на ПБЗН. Според тях министъра на вътрешните работи е измамен с това, че в България има най-вече пожарникари на глава от популацията в Европа. Синдикатите още веднъж му предадоха досието с настояванията си по отношение на възнагражденията, обезпечаването на финансов запас за структурите. Те го приканиха да вземе политическото съответно решение да не редуцира тези 12 структури на ПБЗН.

Инж. Венцислав Станков акцентира, че Валентин Радев е измамен и че загубите от пожари ще набъбнат доста. От своя страна Валентин Радев съобщи, че допуска, че синдикатите не виждат цялата картина. „ Опитвам се да ви кажа моята логичност. Аз имам вяра на това управление. Ако считате, че всички те не са прави, дайте да ви слагаме вас и да ги махаме тях. Защо не е станало това до момента запитвам аз? Цялата информация стига до мен и ви я споделям сега. Министерство на вътрешните работи не е единствено пожарна, би трябвало да намерим салдото. Бях на Кресна и видях какво вършиме – чудеса от мъжество, само че има служители на реда, „ Гранична полиция “ и ред други неща. Министърът би трябвало да гледа за всичките си деца – това се пробвам да направя. 55 млн. лева – вие ще кажете на кой 15%, на кой 5%, на кой 1% нарастване на заплатите “, сподели още Валентин Радев.
13
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР