Не ми е на всяка цена да съм водач на

...
Не ми е на всяка цена да съм водач на
Коментари Харесай

Станишев: Не искам на всяка цена да водя листата на БСП за евроизборите

Не ми е непременно да съм лидер на листата на Българска социалистическа партия за европейските избори. Това сподели Сергей Станишев, евродепутат и водач на Партията на европейските социалисти (ПЕС), в ефира на Нова телевизия по отношение на идния пленум на Българска социалистическа партия, на който партията ще разгласи лидера на листата си за европейските избори през май тази година.
Българска социалистическа партия е демократична партия и това е наше мощно преимущество. Повече от месец в страната върви развой на номинации на претенденти. Не всички конференции са завършили. По моя информация и това, което чета в медиите аз имам номинации от може би 85% от общините, само че публична информация не съм видял. Няма по какъв начин да събера информация от всяка община. Очевиден е един факт - аз и Елена (Йончева) имаме най-вече номинации спрямо всички останали, разяснява Станишев.
„ Ако някой си мисли, че ще ни сблъска с Елена и ние ще се скараме и ще създадем някакви кавги, няма да се получи. Ние сме другари, взаимно се почитаме, оказваме помощ си “, добави той.
Станишев съобщи, че номинациите демонстрират огромно персонално доверие към него, което той прави оценка като огромна отговорност.
„ Нека съм явен - на мен не ми е непременно да съм лидер на листата на Българска социалистическа партия, само че аз имам няколко дела и няколко кардинални разбирания “, съобщи той. На първо място водачът на ПЕС съобщи, че Българска социалистическа партия би трябвало да се яви с ясна политическа физиономия като партия на тези избори и то европейска. „ Второ считам, че би трябвало да имаме хора в Екологичен потенциал, които могат ясно да защитят българския интерес и счита, че аз умея да спечелвам другари и да пазя интереса на България и съм го потвърдил с дейности и резултати. Трето считам, че би трябвало да покажем, че Българска социалистическа партия може да бъде мощно достоверна освен съпротива, а опция на ГЕРБ във вътрешен проект “, уточни Станишев.
„ Залогът на евроизборите не е единствено кой ще има 5, кой ще има 6 депутати, а това дали ще има предварителни парламентарни избори и по какъв начин ще се отиде към локалните избори”, съобщи още Станишев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР