Не ме наричайте герой, казва фотографът Евгени с угрижен вид,

...
Не ме наричайте герой, казва фотографът Евгени с угрижен вид,
Коментари Харесай

Женя, спасил 30 деца от ада в Кемерово: Не съм герой

" Не ме наричайте воин ", споделя фотографът Евгени с кахърен тип, откакто преди малко е избавил 30 деца от огнения пъкъл в мола " Зимна череша " в Кемерово, написа 24chasa.bg.

На 25 март 64-ма души, измежду които 41 деца, починаха в пламъците, избухнали в киносалон. Седмица по-късно версиите за началото на пожара са разнообразни и нито една не е доказана, а жителите на съветския град не престават да настояват, че жертвите са доста повече. Според тях 300 овъглени натрупа били натоварени на камиони и откарани неизвестно къде.

На фона на тези мрачни данни обаче изпъкнаха подвизите на героите, помогнали огромна част от децата да бъдат избавени от лапите на огъня. Освен учителката Татяна Дарсалия в огъня да избавя малчуганите се втурва и младият фотограф Евгени.

За героя, избавил 30 деца, стартира да се приказва още в първите часове на нещастието. Много хора го виждат по какъв начин се втурва в огъня, само че никой не може да каже по какъв начин наподобява, кой е той. В един миг всички стартират да си мислят, че става дума за фиктивен воин, който има за цел да повдигне духа на изплашените жители на Кемерово.

Докато негова фотография не се появява на страниците на " Комсомолская истина " и се оказва, че героят в действителност е същински. Журналистка от вестника инцидентно се сблъсква с него, вървейки по коридорите на доброволческия щаб.

" Не желая да пишете за мен. Не споменавайте семейството ми. Не съм воин ", споделя непретенциозно Евгени и я отминава.

Оказва се, че Женя работи в аниматорска компания, а самият той е притежател на няколко детски креативен клуба, единият от които носи неговото име.

В ужасяващия ден Евгени провежда школа по танци, а самият той извършва ролята на фотограф. Площадката им се намира най-близо до кинозалата, от която потегля огънят.

Подробности четете ТУК

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР