Не към виждал списъка на Зеленски, той е в Министерски

...
Не към виждал списъка на Зеленски, той е в Министерски
Коментари Харесай

Радев гневен към депутатите: Защо изпразнихте военновременни запаси на българска армия?

„ Не към виждал листата на Зеленски, той е в Министерски съвет. Как по този начин внезапно, за един ден, Народното събрание реши да развърже ръцете на Министерски съвет да изпразнят складовете с военновременни ресурси на българска войска? Колкото и да ви убеждават, че ще ги запълнят бързо, това не е правилно ".


Това съобщи ядосано през днешния ден президентът, разяснявайки решението на Народното събрание да се даде желаното от Украйна оръжие.

 

" Тези процеси лишават години. Ето в Германия - този развой на запълване на опразнените хранилища ще завърши към 2030 г. Нали не си вършиме илюзии, че ще имаме ново въоръжение? Няма да стане, тъй като години наред държавни управления нехаеха за българската войска “, безапелационен е Радев, показвайки, че ръководещите са взели решение в ущърб на нациоталните ползи.

Радев прикани държавното управление да разгласи какви тъкмо задължения за предоставяне на оръжия и муниции са поели към президента Зеленски.

" Редно е ръководещите да оправдават своите искания за бистрота, като кажат какво оръжие считат да дават и какви са им плановете, а не да се оправдават с вицепрезидента Йотова ", сподели Радев, като още един път акцентира, че наливането на повече оръжие усилва риска за всички в тази война.

През почивните дни вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че държавното управление крие нещо от сделките с президента на Украйна Володимир Зеленски, а рецензиите към президента за отношението към сътрудника му са опит публичното внимание да бъде отклонено от това.

„ Проблемът не е в президента Зеленски, а в нашите политици, които се надпреварват кой повече ще обещае и ще даде “, акцентира президентът и изтъкта, че Зеленски чука там, където му се отваря вратата

По думите му текат скоростни процеси на препланиране, на смяна на критериите, тъй че да се освободят избрани въоръжения и муниции, да се разгласят за непотребни въз основата на нови планове. Радев прикани ръководещите да са деликатни, тъй като това касае националната ни сигурност.

Президентът разкритикува Народното събрание и за решението му да даде на Украйна реакторите ни за АЕЦ " Белене ".

 

„ На какво съображение, за един ден, взеха решението за пласиране на оборудването на АЕЦ „ Белене “? Не е ли редно, когато се вземат такива решения – тук става въпрос за ориста на този план – да сложат на масата всички варианти за развиването на нуклеарната ни енергетиката и тогава да взимат решение? “,попита президентът.
Радев уточни, че е приказвал с френския президент Емануел Макрон по тематиката, а страната е изпратила меморандум за развиване на плана " Белене " в последните дни на служебното държавно управление.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР