Не изключваме вариант да върнем мандата. Това каза вицепремиерът в

...
Не изключваме вариант да върнем мандата. Това каза вицепремиерът в
Коментари Харесай

ГЕРБ може да върне мандата, Слави ще чака да му го дадат

Не изключваме вид да върнем мандата. Това сподели вицепремиерът в оставка Томислав Дончев пред публицисти след срещата с президента Румен Радев за сформиране на държавно управление.

По време на диалозите изявихме волята си като първа политическа мощ и като най-голяма парламентарна група да приемем мандата и да създадем почтен, транспарантен и открит опит да съставим кабинет. Следващата седмица ще стане явен и състава на този кабинет. В хода на диалозите ще решим по какъв начин да действаме и със самия мандат - дали ще има опция за сформиране на държавно управление или не, изясни пък посоченият от премиера Бойко Борисов за предстоящ министър-председател в кабинет на ГЕРБ Даниел Митов. Той описа, че Радев не им е дал дата, на която ще връчи първия мандат.

Обърнахме внимание и на езика, който се употребява в Народното събрание и отвън него. Тук преди дни един политически водач си разреши да каже, че ГЕРБ би трябвало да изчезне. Не знам по какъв начин той възнамерява да направи по този начин, че 840 хиляди български жители да изчезнат. Такъв език е безусловно неприемлив. Целта не може да бъде заличаването на политическият ти конкурент, безапелационен бе Митов.

Двама-трима депутати пък щели да " дадат " от ГЕРБ за гласоподаване на кабинет, формиран от " ИТН ", в случай че на тях не им доближават, изясни Томислав Дончев. Той обаче беше безапелационен, че и като съпротива партията щяла да служи почтено.

На въпрос къде работи сега, откакто Народното събрание гласоподава оставката на кабинета „ Борисов “ 3 Дончев отговори шеговито: “Където ме повикат. Аз съм постоянно на работа. И ден, и нощ съм постоянно на работа “. Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Деслава Атанасова изясни, че въпреки да е гласувана оставката на това държавно управление, то остава до назначението на ново. Според Дончев обаче в този момент всеки негов акт можело да се оспорва.

„ Фокусираме вниманието върху тези 12,6 милиарда лева Интересно за какво никой не ме пита за останалите 35, тъй като общият пакет средства е 50 милиарда. За останалите 35 всички документи са създадени и импортирани и в Европейска комисия. Поради доза политическа неначетеност или единствено фокусиране на вниманието върху това, което е най-актуално, Планът стана обект на политическа конспирация. Цяла акция слушаме политическите сили да настояват, че имат различен проект, че ще ревизират този. Аз, бидейки в оставка, нямам моралното право, изключително в случай че има различни оферти, да импортирам проект. За страдание, от изборите минаха 2 седмици и аз не съм видял нито едно различно предложение и проект. Той е импортиран в Народното събрание. Ако Народното събрание упълномощи държавното управление, той ще бъде импортиран незабавно в Европейска комисия. Той в действителност е създаден “, разяснява пък Дончев за проекта за възобновяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР