Не иска да се храни, парализирана е и прикована към

...
Не иска да се храни, парализирана е и прикована към
Коментари Харесай

Племенникът на тв легендата: Ласка Минчева може да умре от глад

Не желае да се храни, парализирана е и прикована към легло, сметката й е запорирана, споделя още артистът

" Състоянието на вуйна ми Ласка Минчева от много време е влошено. Парализирана е, на легло, сляпа е, благата, нищо не вижда. Общо взето, много тежко положение ", показа за " България Днес " племенникът на именитата режисьорка. Според Атанас Михайлов вуйна му била унищожена от няколко тежки персонални драми.
Известният артист и музикант е последният непосредствен родственик на легендата на българската телевизия - Ласка Минчева. Михайлов се е нагърбил с грижите за тежко болната си вуйна, намерил е и жена, която да е непрекъснато в дома на телевизионерката.

На режисьорката, радвала десетилетия наред българите с новогодишните стратегии, не й останаха мотиви за наслада. Преди три години единствената щерка на Минчева загуби борбата с рака. Съпругът и съвсем всички родственици на Ласка също са покойници. Напоследък умряли и няколко доста близки другари на тв режисьорката и това в допълнение депресирало прикованата към постелята жена.

" Леля Ласка в действителност беше добре, само че всичко се промени доста след гибелта на братовчедка ми Вихра. Тя си отиде от рак преди три години. Когато вуйна ми разбра, че е умряла, получи инфаркт и мозъчен инсулт, който сковава половината й тяло ", доверява артистът.

Отначало лекарите давали вяра, че дъщерята на Ласка ще се оправи. Вместо да се усъвършенства, Вихра ненадейно умряла. Племенникът на Ласка е титуляр на банковата сметка, в която се събират средства за лекуването й.

" За страдание преди няколко години частен правосъден реализатор запорира банковата сметка на вуйна ми. Оказа се, че братовчедка ми е дължала 17 000 лв. от заем, който сега съдия-изпълнител изисква да бъде изплатен от вуйна ми като директен родственик на Вихра ", разкри детайлности от фамилната покруса Атанас Михайлов.
Всеки лев помощи, който постъпвал в банковата сметка на тв режисьорката, бил удържан от частния правосъден реализатор и на процедура тя можела да разчита единствено на пенсията си.
" Всяка сума, която не е от Национален осигурителен институт, се удържа автоматизирано. Ходихме по юристи, само че нищо не може да се направи. Затова, в случай че някой желае да й помогне, би трябвало да изпраща средствата на моята банкова сметка, аз по този начин или другояче й закупувам храна и медикаменти ", прецизира артистът.
По негови думи вуйна му била напълно безпомощна и не можела да направи нищо сама. " Не може да отиде сама до тоалетната, не може да се храни независимо, не може да пие вода... Но има при вуйна човек, който се грижи 24 часа непрестанно за нея ", разясни племенникът на именитата телевизионерка.

" Леля ми към този момент няма никакви стремежи. Днес не беше яла. Лошото е, че няма никакъв вкус . Ако продължава по този начин, ще би трябвало да я вкарам в болница. Защото другояче ще почине от апетит ", обезпокоен е артистът.

За страдание Ласка Минчева към този момент нямала нито един жив родственик в дейна възраст.
" Има една обичана съседка, която всеки ден се качва при нея да й чете вестник и да разискват някои тв сериали ", споделя Михайлов. И добавя с оскърбление, че не я посещавали и нейни сътрудници от Българска национална телевизия.

За неволя през последните месеци няколко близки другари на тв легендата също напуснали този свят. " Това в допълнение утежни положението й. Даже споделяше, че ще се самоубие. Но, популярност Богу, всичко беше единствено приказки. Леля ми като цяло се държи ", сподели още племенникът на Ласка Минчева.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР