Не говорихме с президента за конкретни имена за служебен кабинет,

...
Не говорихме с президента за конкретни имена за служебен кабинет,
Коментари Харесай

Нинова: Датата 11 юли крие риск от ниска избирателна активност

Не говорихме с президента за съответни имена за длъжностен кабинет, само че датата 11 юли крие риск от ниска изборна интензивност. Готови сме за нови избори, чакаме да подобрим резултатите си. Това съобщи пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след като върна на президента третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Не говорихме с съответни имена за длъжностен кабинет. Оставихме този диалог за по-късно сред президента и нас. Така че нямаме вест в това отношение. Може би новината през днешния ден е, че отиваме на предварителни избори най-вероятно на 11 юли. Тази дата крие риск за ниска изборна интензивност, даваме си сметка за това, както и за отговорността, която имахме с третия мандат. Дали е заслужено, или не да бъде връчен на нас третият мандат, взема решение само президентът Радев, според Конституцията ", разяснява Нинова. 

По думите й, нито една партия в Народното събрание не си е говорила с другите партии, нито между тях. " Това е неприятното за България – в този парламент нямаше разговор. Надделя партийното его, персоналният нарцисизъм, желанието да се отиде незабавно на избори, с цел да се завоюват още повече гласове. Това политическо късогледство докара до тази обстановка. Знаете, че още от началото, когато започнаха мандатите, декларирахме поддръжка за втората мощ за 4-5 неща ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

" Слави Трифонов съобщи, че желаят избори, с цел да имат по-голяма легитимност. Знаете, че безусловно болшинство е невероятно. Готови сме за избори ", сподели още Нинова. Попитана дали чака Българска социалистическа партия да усъвършенства резултатите си, тя отговори с " Разбира се ". На въпрос дали е подготвена да стане длъжностен министър председател, Нинова отговори с думите: " Това беше хубава смешка ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР