"Не е вярно твърдението на началника на здравната каса, че

...
"Не е вярно твърдението на началника на здравната каса, че
Коментари Харесай

Семир Абумелих: Фармацевтичната мафия – тя е тази, която командва цялата тая история

"Не е правилно изказванието на началника на здравната каса, че сме купували медикамент за рак единствено на най-високата цена ". Това разяснява Семир Абумелих, притежателят на УМБАЛ „ Дева Мария “, пред БНР, откакто болничното заведение бе посочена от шефът на здравната каса доктор Дечо Дечев като едно от лечебните заведения, купували медикаменти на скъпи цени.

"Ние не сме част от тази скица, в която ни вкарват съзнателно ", уточни Абумелих. "Работим с национални дистрибутори, които не са утвърдени от нас ", акцентира той.

„ Неговото изказване, че сме купували на най-високата цена не е правилно, тъй като ние, през годината, сме купували и на най-ниската, и на най-високата от разнообразни дистрибутори, според от този, който е имал в наличност сега. Аз не дефинирам цената, те дефинират цената. Нашата задача е единствено една – да лекуваме хората “. Максималната цена е позволена от страната, акцентира Абумелих.

„ Те като разрешат тази цена, не лечебните заведения са преценяват с цената, дистрибуторите почват да се преценяват с цената. Фармацевтичната мафия – тя е тази, която командва цялата тая история. Не лечебните заведения! Нас, постоянно, във всички разправии, ни намесват, тъй като сме най-слабото звено в системата “.

Семир Абумелих уточни, че за него няма значение дали ще се прави социална поръчка за медикаменти и в частните лечебни заведения.

Относно цената на медикамента Абумелих показва: „ Как може вносителят на медикамента да му разгласи цена 1050 лева и да го записва в страната на такава, а да го дава за 168 лева? Къде е прикрито кучето? А чух и че в Германия се продава за 2 000 лева същото лекарство. Това какво значи? Лекарството е разредено, примерно, за българския пазар, с цел да го дават за 168 лева, по този начин ли? Или някой от тия производители е пробил немската каса, примерно? ", сподели той, представен от БНР.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР