Не е виновен Румен Радев на БСП Ето и цялото

...
Не е виновен Румен Радев на БСП Ето и цялото
Коментари Харесай

Говоренето срещу президента и вицепрезидента ще навреди на резултатите на БСП

Не е отговорен Румен Радев на Българска социалистическа партия
Ето и цялото изявление: 

Като чувам думите на управлението и на поддържащите го членове на Народно събрание в зала, има две направления – вътрешната съпротива ни е отговорна за неприятните резултати на изборите през последната година и половина и втората посока – президентът Румен Радев ни е отговорен за всичко. Няколко неща по тази тематика: бил съм по-млад, само че си припомням, че имаше една телевизия, в която работеше Явор Дачков и той канеше в неделя, в най-гледаното време, събеседници от „ Открит конгрес “ – тогавашната вътрешна съпротива, и те дълго и напоително громяха тогавашния ръководител на партията Георги Първанов. Не си припомням това да попречи на Георги Първанов да е първият български президент, определен два пъти мажоритарно. Искам да подчертая, че никаква вътрешна съпротива на него не му е пречила да си гледа работата и да реализира резултати.

Това същото нещо съм го гледал и като учредителен служащ на локално равнище. Много пъти, в доста общини ние сме имали сходни несъгласия – наши структури стоят всичките зад претендента ни за кмет, пък има някакви вътрешни дрязги и така нататък Моите усещане, като дълготраен учредителен служащ са, че когато претендентът ни за кмет е бил задоволително мощен, без значение какво прави партийната организация, той си печели изборите. Обратното – виждал съм и обстановки, когато настоящ наш кмет е подчинил тотално партийната организация. Всички са зад него, всички, които не са с него – са гонени от партията, само че в случай че не е бил непокътнат като кмет – той губи изборите.

Затова считам, че е цялостен парадокс да се изясняват резултатите на Българска социалистическа партия от предходната година с някакви врагове с партийни билети. В партията е имало 30 години разнообразни отзиви, още от времето, когато Лилов е бил ръководител. От 1997 до 2017 в това число, когато Българска социалистическа партия е в кондиция, когато управлението е читаво, тя постоянно е взимала над 900 хиляди гласа. Резултатите от предходната година, изключително ноемврийските, са най-ниски от 90 години насам. Да си обясняваме, че има някакъв проблем отвън управлението, съгласно мен е извънредно неправилно. Няма никакво значение какво е споделил Крум Зарков, какво е споделил Петър Витанов или какво ще кажа аз – те гласоподавателите не ни имат вяра.

Оставете ние какво споделяме – ние гласуваме по този начин или другояче за Българска социалистическа партия. Проблемът е, че хората не ни имат вяра. Нека не си обясняваме, че с друго управление няма да имаме други резултати. 2015та година загубихме пагубно локалните избори. 2016та сменихме управлението и спечелихме президентски избори и повторихме резултата на парламентарни. Няма по какъв начин Румен Радев да ни е отговорен за това, че ние четири години в съпротива, постоянно в съпротива, сме сринали на половина, и по-късно на още половина.

Понеже другарят Румен Гечев загатва президента, че той надали не ни е доста отговорен, държа да подчертая – през вчерашния ден министър председателят в оставка Кирил Петков сподели, че България изнася оръжие за Украйна. Петков сподели, че в действителност като има служебно държавно управление на Радев, то ще спре износа и ще почне договаряния с Газпром. Не е отговорен Румен Радев на Българска социалистическа партия. Понеже надали е загадка за всички, че предстоят избори. Обяснете ми кому е нужно и с какъв ум представители на Българска социалистическа партия и на ПГ, от 10 дни по медиите да подлагат на критика президента? Президентът на избори няма да се явява и това, което обществено говорите, смъква нашия резултат, на него нищо не може да му смъкна. Така че това говорене анти-Радев е неуместно и нездравословно за резултата на Българска социалистическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР