Не е тайна, че всяка жена иска да остане млада

...
Не е тайна, че всяка жена иска да остане млада
Коментари Харесай

Топ природни продукти, които ще направят косата ви неузнаваема

Не е загадка, че всяка жена желае да остане млада и красива по-дълго. За страдание при настоящия темп на живот не всеки е в положение да реализира това. Днешните дами не могат да си разрешат да седят по през целия ден в салони за хубост, за масаж и грим. Можете обаче да употребявате рецептите, употребявани от нашите баби, които доста обичаха и ценяха билковата козметика.

Билкови маски за повредена коса

По-добре е да вършиме такива хранителни смеси преди измиване на косата.

Балсами за по-добър напредък на косата

Продукти: 1 супена лъжица коприва, 1 с.л. л. репейно масло, 2 с.л. л. бяло вино, 0,2 л. вода.

Приготвяне. Нарязана коприва полейте с вряща вода, да кисне 1 час. Маслото първо е нужно да се стопли малко и по-късно да се смеси с виното. Комбинирайте и разбийте до гладкост.

Приложение. Разпределете сместа отмерено върху косата и я намажете добре върху скалпа. След това поставете найлон на главата си, увийте я с забрадка. Препоръчително е да задържите сместа най-малко един час, по-късно косата ще свети повече.

Подобен еликсир е доста потребен и за дамите с тежък косопад. За да накарате косата си да заблести, след измиване с я залейте с топла вода и малко бяло вино.

Маска за косопад

Необходими артикули: 10 г брезов катран, 20 г масло от репей, 100 г алкохол.
 Грешките, които всяка жена позволява в грижата за косата през зимата Грешките, които всяка жена позволява в грижата за косата през зимата
Независимо от сезона косата изисква внимание и грижи. Зимният интервал е друг с това, че непрекъснато подлагаме освен косата, само че и тял...

Приготвяне: Смесете добре съставките.

Приложение. Втрийте тази примес няколко часа преди миене при сърбеж на скалпа, пърхот, косопад.

Маска за подсилване на косата

Необходими: 100 г корени от репей, 1 глава лук, 1 - 2 с.л. л репейно масло, 3-5 л вряща вода.

Приготвяне. Настържете лука на ситно ренде. Отделно пригответе запарка от техните корени от репей: поставете нарязания свеж корен и стъбълце на репей в емайлиран съд, залейте с вряла вода, покрийте с похлупак, оставете за най-малко 1 час. Прецедете, изстискайте суровините, изсипете в стъклен или емайлиран съд, покрийте с похлупак.
 Най-честите неточности, които позволяваме и повреждаме косата си с тях Най-честите неточности, които позволяваме и повреждаме косата си с тях
Повечето от нас си мият косата всеки ден или през ден. Често неумишлено позволяваме съществени неточности, които въздействат неподходящо върху с...

Приложение. Първо натрийте корените на косата с лучена каша, завържете с забрадка и оставете за 20 - 30 минути, миенетео да е с запарка от репей, по-късно втрийте в корените масло от репей, което оказва помощ за подсилване и напредък на косата. Правете всичко това през нощта в границите на 3-4 дни.

Маска за мазна себорея и косопад

Необходими: 2 с.л. л. листа от коприва и корени от репей, 0,5 л. зехтин.

Приготвяне. Изсушете листа от коприва и корени от репей, смелете ги на прахуляк, прибавете масло, да стои 2 седмици на мрачно място. Да се прецеди преди потребление.

Приложение. Втрийте тази примес няколко часа преди миене при мазна себорея, пърхот, косопад. Изплакването да е с лимонена или оцетена вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР