Не е тайна, че всеки от нас си има своя

...
Не е тайна, че всеки от нас си има своя
Коментари Харесай

Плодовете и зеленчуците намаляват неприятната миризма на тялото

Не е загадка, че всеки от нас си има своя лична телесна миризма. И тази, която усещаме, и такава, която, макар че е уловена от обонятелните ни органи, не се възприема от мозъка като мирис. Именно тази, втората, въздейства върху това дали индивидът до нас ни е прелестен.
В тази публикация ще обсъдим по какъв начин се появява неприятната миризма при дамите. И какви ограничения би трябвало да вземем, тъй че чистотата и свежестта да ни съпътстват до дълбока напреднала възраст.
Тук не става въпрос за липса на хигиена, мръсни облекла или миризма на пот, а за обвързваните с възрастта промени в женското тяло. При някои това се следи след 30-та година, а при други - даже и след 60 няма помен от неприятната миризма.

Чистота и прохлада
Първо, бързаме незабавно да създадем ангажимента, че всичко е доста самостоятелно. Затова ще опишем единствено общите трендове. Всъщност, характерно вещество, наречено ноненал, е същинската причина за миризмата, която стартира да се създава при дамите след 30-годишна възраст. Нарича се още хормон на старостта.
Това не значи, че неприятна миризма се появява незабавно. Има 50-годишни дами, при които е блестящо изразена, само че при други не е по този начин. И старостта сама по себе си, сходно на чистотата, не играе основна роля.
Възрастовите промени и всички характерности, свързани с това, въздействат на аромата на тялото. Всичко в индивида е устроено по този начин, че с течение на времето обонянието ни се утежнява: хората не всеки път усещат неприятните миризми, по-специално от облеклата, спалното долни дрехи и от себе си.
Тийнейджърите се потят доста по време на преструктурирането на тялото им и го виждат добре. Но да вземем за пример, тялото на дамите след менопаузата се изпотява по друг метод. И не всеки може да го усети изцяло.

Кои дами могат да миришат неприятно?
Оказва се, че може даже да не усетим по този начин наречената „ миризма на напреднала възраст “, само че тя участва. И прави неприятна работа – отблъсква хората от нас. Има категории дами, при които миризмата на напреднала възраст настава по-рано от връстниците им.

Не наблюдават с какво се хранят
Отдавна е потвърдено, че ние сме това, което ядем. Изобилието от мазни, пушени, солени, пикантни и сладки храни в диетата ни въздейства върху метода, по който миришем. Колкото по-чиста е храната ни, толкоз по-дълго няма да се появява тази миризма.

Пият постоянно билкови отвари, алкохол, пушат
Нездравословните привички последователно замърсяват телата ни. За страдание, при съществуването на тези фактори, миризмата може да се появи по-рано и от 20 години.

Водят затънал метод на живот
Без умерена физическа интензивност се нарушава кръвообращението, следи се застой на лимфата. Това естествено, способства за появяването на неприятна миризма, както и за образно стареене.

Чистота и прохлада на всяка възраст или по какъв начин да се оправим с миризмата на напреднала възраст?
Ако се разпознаете в горния лист, към този момент знаете по какъв начин да си помогнете. Има няколко метода да се отървете от неприятната миризма. Ето какво да извършите за предварителна защита:
1. Въведете храни с антиоксиданти в диетата си. Трябва да ядете повече зеленчуци, плодове (замразени през зимата). От последните ябълките са изключително потребни. Могат да се одобряват антиоксидантни добавки.
2. Включете в менюто си мастните киселини. Подходящи са както аптечните Омега-3, по този начин и натуралните авокадо и алена риба. Но консумирането на месо дава противоположен резултат. Вегетарианците миришат по-добре. Що се отнася до възрастните дами, те към този момент не се нуждаят от толкоз доста протеини, колкото по-младите. Особено, в случай че не са ангажирани с физическа работа.
3. Движете се повече. Не е нужно да ходите на фитнес, само че ходенето (10 000 стъпки дневно е достатъчно) и утринните извършения са мощно целесъобразни.
4. Откажете се от нездравословните привички. Във всеки случай, би трябвало да пиете повече вода – това ще помогне да се справите с токсините.
5. Нормализирайте тежестта си. Факт е, че ноненалът се създава от всички хора и се намира в мастния пласт, отделя се с потта. Колкото повече е тази лой, толкоз „ по-ароматен” е човек. И да, при дамите наличието на този хормон е по-силно изразено. Придружаващите болести прибавят още „ ухаещи” нотки към телесната миризма.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР