Не е тайна, че салонът на самолета е истинско огнище

...
Не е тайна, че салонът на самолета е истинско огнище
Коментари Харесай

Стюардеса разказа кои неща в салона никога не трябва да докосвате

Не е загадка, че салонът на самолета е същинско огнище на микроби. Да, вие, несъмнено, вземете пакет с мокри кърпички на борда и се пробвайте да не докосвате нищо в тоалетната. Обаче заплахата въобще не е там, където мислите. Тя е доста по-близо...

Според канадски откриватели, едно от най-мръсните места в самолета е джобът на гърба на седалката, написа pochivka.blitz.bg . Стюардеса в една от локалните самолетни компании съобщи, че пасажерите употребяват тези джобове за всичко: от употребявани тампони и мръсни бебешки пелени до сандвичи. Ето за какво, слагането на нещо лично, изключително храна, несъмнено не си коства. Дори и за няколко секунди.

Друго не по-малко рисково място е облегалката за глава. Тук живеят най-вече бактерии. Особено в случай че имате поради, че полетите постоянно закъсняват. В този случай самолетът бива квалифициран за идващото политане по интензивен сюжет, пренебрегвайки доста санитарни правила.

Какво е забавно: когато влезете в салона, не забелязвате никаква нечистотия. Изглежда, че всичко е наред. Но това е лъжливо. Стюардесите ни споделят, че на борда няма безусловно никакви химически почистващи сътрудници, защото те са... рискови за превозване. Ето за какво, всичко, което е разполагаем за битка с микробите, са влажните кърпи и чистата вода.

Бивши чиновници на самолетни компании признават, че чистотата в салона в никакъв случай не е била приоритет. Необходимо е да се поддържа непорочност от естетическа позиция, т.е. да не се вижда замърсяване. А това е същото нещо, което човек прави, замитайки  боклука си в шкафове, както твърди, че прави разчистване. Затова чистотата на борда е доста огромна заблуда.

Пробите, събрани по време на разнообразни полети, бяха оценени от микробиолога Кийт Уорринер от Университета в Гуелф. Според резултатите от тестванията той съобщи, че е угрижен за типовете бактерии, открити на разнообразни повърхности. Ешерихия Коли, плесен и гъбички са открити в задоволително високи концентрации, с цел да причинят зараза при хората. Всички тези микроорганизми са върху предмети, които пасажерите употребяват от самото начало - върху одеяла, възглавници, седалки и подлакътници. С тях е цялостно и във въздуха.

Има ли метод да се предпазите?

Компанията Microban International, занимаваща се с хигиена и санитария, предложи следното решение: откакто докоснете джоба на облегалката на седалката или нещо в него, използвайте антимикробен дезинфектант за ръце. Също по този начин, не е зле да почистите облегалката за глава и масичката, преди да ги употребявате.

" Има към 1080 микроба на квадратен сантиметър на общоприетата маса, и това е по-мръсно от даже тоалетната седалка ", означават откривателите от Microban International.  Затова постоянно избърсвайте с дезинфекциращи кърпички, преди и след хранене. Дори си коства да сложите нещо сред храната и масата, да вземем за пример, чиста кърпичка.

Сгъваемата маса, апропо, заема четвъртата позиция в класацията на най-мръсните места в салона след дръжката на вратата в тоалетната. Освен това е открито, че одеялата на самолетните компании съдържат много гъбични спори и плесени, макар че те се дават на пасажери в запечатани самостоятелни опаковки.

Разбира се, такива евентуални закани за живота е малко евентуално да задържат стотици хиляди пасажери на земята, когато мечтаят да прекарат почивката си на топлото море или да видят Венеция, Париж, Хонг Конг и други международни столици. Но игнорирането на евентуалните рискове също не си коства. В противоположен случай, вместо дълго чаканото пътешестване, може да се озовете в болнично легло.

Така че, най-мръсните места в самолета:

Джоб в задната част на седалката
Подложка за глава
Тоалетна ръкохватка
Сгъваема маса
Ключалка за защитен колан
Бутон за разчистване на тоалетна
Вентилационни отвори
Какво да вършим?


След контакт с всяка от тези повърхности използвайте дезинфектант. И в случай че е допустимо, не докосвайте лицето си по-късно.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР